Opleiding Gezondheidsconsulent

Praktische info
  • Lesgeld: € 399.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus natuurgeneeskunde opleiding gezondheid gezondheidsschool

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

cursus voetreflexologie natuurlijke geneeskunde

shutterstock_338113973

shutterstock_329595497

Coach mensen naar een gezonde levensstijl

In de loop der jaren is de kijk op gezond leven en evenwichtig eten drastisch veranderd. Er is echter een constante in het verhaal: mensen keren steeds opnieuw terug naar de natuur om een gebalanceerde en gezonde levensstijl te creëren. Een dergelijke drastische aanpassing qua leefwijze vereist echter ervaring en kunde om dit goed te kunnen opvangen en bijsturen. Veel mensen doen dan ook een beroep op de gezondheidsconsulent. Via enkele maatregelen begeleiden zij hun klanten naar een heilzaam en vitaal leven.

Als gezondheidscoach help jij je klanten om lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen. Je waakt over het fysiek én mentaal welbevinden van je klant, en brengt gezonde voeding, beweging en relaxatietechnieken onder de aandacht. Daarnaast ben jij het referentiepunt bij uitstek wanneer het natuurlijke gezondheidszorg betreft.

In de opleiding Gezondheidsconsulent die het CVA aanbiedt, word jij ingeleid in de drie pijlers van de aromatherapie. Je leert de effecten van etherische oliën, hydrolaten én aroma-blendings kennen en samenstellen. Op die manier garandeer jij je klant een ambachtelijke en gepersonaliseerde behandeling, waarbij ook Bachbloesemtherapie tot de mogelijkheden behoort. Na dit hoofdstuk ben jij in staat om zelf recepten samen te stellen, met respect voor de natuur.

Als gezondheidsconsulent heb je aandacht voor drie componenten: body, mind & soul. Om het lichaam te laten ontspannen, wordt in de natuurlijke gezondheidszorg gebruik gemaakt van massages. Naast een pijnstillend effect biedt een professionele massage immers nog tal van andere voordelen. Om het effect nog te vergroten, leer je ook hoe je de perfecte massageolie samenstelt, zodat je klant optimaal behandeld wordt.

Een van de grootste boosdoeners voor ons lichaam is het gebruik van industriële cosmetica. Deze vervuilt immers niet alleen onze poriën, ook de chemische samenstelling is een absolute inbreuk op onze gezondheid. In deze cursus leer jij zelf make up samenstellen die niet enkel ethisch verantwoord is, maar die bovendien je lichaam niet schaadt.

Ayurveda is eveneens een theorie die de nodige aandacht verdient, aangezien deze het mentale aspect van ziekte belicht. Je maakt kennis met de dosha’s en chakra’s of energiekanalen, zodat je hiermee aan de slag kan. Zo herstel je het evenwicht in je lichaam en leer je tegelijkertijd leven in overeenstemming met de natuur.

In het laatste deel van de opleiding wordt jouw kennis rond natuurlijke voeding verruimd. Je gaat dieper in op de verschillende soorten voedingsstoffen en leert hen analyseren. Daarnaast wordt de aandacht ook gevestigd op het spijsverteringsstelsel en het bloed: deze hebben immers een bepalende invloed op het lichaam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de loop der tijd verschillende alternatieve voedingssystemen werden ontwikkeld door gezondheidsconsulenten, zoals het bloedgroependieet en het combinatiedieet. Wat dit net inhoudt, kom je te weten in de opleiding Gezondheidsconsulent!

Beroep met toekomst!

De markt van de natuurlijke gezondheidszorg kent een sterke groei en wordt meer en meer aanvaard naast de klassieke geneeskunde. Als gezondheidsconsulent of gezondheidscoach ligt er dus een mooie toekomst vol mogelijkheden voor je open.

De gezondheidsconsulent kan werken in een eigen praktijk, een groepspraktijk, een kuurhuis of gezondheidscentrum. Je kan ook lezingen en workshops organiseren, want talrijke organisaties en bedrijven zijn op zoek naar professioneel geschoolde sprekers en begeleiders. Daarnaast zal je ook mensen in jouw eigen omgeving kunnen begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat de mens beter te begrijpen en, waar nodig, verantwoord en doordacht te handelen. Deze cursus is de perfecte aanvulling op de westerse geneeskunde!

Praktijkgerichte opleiding

Deze intensieve thuiscursus is ontwikkeld door gezondheidsconsulenten, diëtisten en relaxatieconsulenten met jarenlange praktijkervaring. De opleiding is boeiend van de eerste tot de laatste les en is zeer helder geschreven. Stap voor stap leer je in je eigen tempo hoe je een blijvend en gezond levenspatroon in je leven kan integreren.

Zo kom je meer te weten over gezonde voeding en natuurvoeding. Ook worden aroma- en bachbloesemtherapie uitvoerig belicht. Je leert blendings te maken, waarmee je kwaaltjes kan verlichten en vermijden. Verder krijg je ook verschillende massagetechnieken onder de knie.

In de cursus wordt enkel gebruik gemaakt van direct toepasbare praktijkvoorbeelden. Je zal een beter inzicht krijgen in de moderne wetenschappelijke gezondheidsleer. Stap voor stap leer je alle technieken aan. Bovendien krijg je ook didactische films waardoor je de praktijk meteen onder de knie hebt!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding gezondheidsconsulent. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus gezondheidsconsulent is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus gezondheidsconsulent door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lieve V.H. (Brecht)
Naast mijn job in een wellness salon wilde ik 's avonds klanten kunnen coachen om gezonder te gaan leven. Ik wist wel min of meer hoe dat allemaal in mekaar zat maar door de cursus te volgen, voel me ik pas echt klaar om mensen te begeleiden.
Vanessa P. (Nederland)
De cursus is heel praktijkgericht opgesteld. Naast voeding wordt er ook aandacht besteed aan massage. Heel interessant. Ik zou het direct opnieuw doen.
Melissa O. (Kruibeke)
Ik vond de cursus heel interessant. Alle leerstof werd heel gedetailleerd uitgelegd. Ik wil ook nog graag mijn begeleidende docent bedanken voor haar goede hulp.
Nieke C. (Tienen)
De cursus gezondheidsconsulent kan ik iedereen aanraden. Door de interactie met de docent en de andere cursisten krijg je bredere achtergrond mee. En zeg nu zelf: iedereen wil toch zo gezond mogelijk leven?

Lees ook onze beauty, gezondheid en wellnessblog

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Opticien

Stage voor opticien

Odette Lunettes, een Belgisch brillenmerk gevestigd in Antwerpen, is op zoek naar studenten Opticien die graag een stage willen volgen. …

Page 1 of 1312345»10...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!