Cursus Fietsenmaker

Praktische info
  • Lesgeld: € 499.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

opleiding fietsenmaker

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

avondschool fietsenmaker

Erkend diploma fietsenmaker

Fietsen is aan echte revival bezig. In steden nemen steeds meer bewoners de fiets. Het is namelijk een stuk sneller én handiger! Door het groeiende aanbod vindt ook iedereen wat wils. Zo heb je naast gewone fietsen, racefietsen en mountainbikes, nu ook elektrische fietsen, bakfietsen en zelfs loopfietsen voor allerkleinsten. Bovendien is België hét wielerland bij uitstek!

Fietsenmakers die hun vak meester zijn hebben ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich. Je herstelt en verkoopt fietsen, en geeft je klanten uitgebreid advies over welke fiets het beste bij hen past. Wie wil starten als fietsenmaker in hoofd- of bijberoep heeft daarvoor wel een officieel vestigingsattest nodig. Deze cursus loodst je op een snelle en eenvoudige manier door alle informatie, zodat je binnen de kortste keren jouw erkende diploma fietsenmaker behaalt!

Ook fervente wielertoeristen of begeleiders van wielerploegen die zich willen specialiseren en hun wielrenners een stuk extra service willen aanbieden, zijn bij deze opleiding aan het juiste adres. Je levert een snelle service aan je ploegmakkers en bespaart hen en jezelf bovendien een hele hoop geld! Ook handige Harries die graag aan hun eigen fiets sleutelen, beleven veel plezier aan deze cursus.

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je fietsen moet herstellen, onderhouden en verkopen. Aan de hand van afbeeldingen, foto’s en didactische films wordt het lesmateriaal duidelijk en overzichtelijk uitgelegd. Zo leer jij stap voor stap hoe je bijvoorbeeld een band herstelt of een fiets demonteert.

Daarnaast schenkt de cursus ook de nodige aandacht aan alle veiligheidsaspecten en wettelijke bepalingen. Zo gaan jouw klanten enkel de baan op met een goed uitgeruste fiets die tot in de puntjes verzorgd is. Ook de verschillende soorten remmen, versnellingen en frames worden behandeld. Tot slot leer je ook alles over de nieuwste fietsaccessoires.

Doorheen de opleiding word je begeleid door een ervaren fietsenmaker. Dankzij zijn ruime ervaring, leert hij je alle tips en tricks en stap jij binnenkort vol vertrouwen in het vak!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus Fietsenmaker is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis proefexamen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Gianni D.G. (Kemzeke)
Op een vakantie op Lanzarote logeerden we naast een Britse wielerkampioen die op het eiland kwam trainen. Toen hij vertrok, had hij flink wat werk om zijn fiets te demonteren zodat die op het vliegtuig kon. Dat wou ik ook kunnen en dankzij deze cursus kan ik het nu ook écht!
Tom. G. (Balen)
Zeer duidelijke cursus die bijna de hele fiets bespreekt. Moet je zeker volgen als je meer wil weten over hoe je zelf je fiets kan repareren.
Philip B. (Heers)
Al jarenlang ben ik een groot wielerliefhebber. Zowel actief als passief. Naast het fietsen zelf, sleutelde ik ook graag aan mijn fiets. Na een tijdje kwamen ook de fietsen van mijn vrienden erbij. Na de cursus fietsenmaker ben ik als zelfstandige in bijberoep begonnen. Nu repareer ik 's avonds en in het weekend fietsen. Alles loopt op wieltjes.
Thomas M. (Meulebeke)
In de thuisstudie krijg je een volledig overzicht van alle belangrijke onderdelen aan een fiets. Met behulp van de cursus kan ik nu verschillende merken repareren en onderhouden.

Lees ook onze horeca en kleinhandelblog

Receptionist

Loop stage in hotel Eden

Het Eden Hotel heeft een zeer interessante stage in de aanbieding! Het Eden Hotel Antwerpen biedt een volledige front office …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!