Cursus Elektricien (Elektrotechnieken)

Praktische info
  • Lesgeld: 419 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus electricien elektrotechnieker

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus opleiding attest

Erkend diploma elektricien

Als elektricien kan je echt overal aan de slag. Je kan beginnen in de bouw, in een bedrijf of gewoon als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. Bovendien blijft de vraag naar goede en betrouwbare elektriciens heel groot. Wie in deze sector aan de slag wil, gaat dus zeker een mooie loopbaan tegemoet gaan.

Het boeiende beroep van elektricien is beschermd in België. Dit wil zeggen dat je een officieel attest nodig hebt om het in hoofd- of bijberoep te mogen uitoefenen. Beschik je al over de praktische vaardigheden, maar dien je je nog in orde te stellen met de vestigingswet? Of wil je jouw kennis even opfrissen en zo snel mogelijk het erkende diploma behalen? In al deze gevallen is de overzichtelijke thuiscursus elektricien perfect voor jou!

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze opleiding word je perfect voorbereid om aan de slag te gaan als elektricien. In de eerste plaats leer je hoe je een werkplan opstelt en een technische fiche samenstelt. Het voorbereidend werk is namelijk cruciaal, denk maar aan het slijpen van sleuven en het trekken van kabels!

Daarna sta je uitgebreid stil bij wat elektriciteit precies is en hoe deze bron van energie wordt gebruikt bij domotica, verlichtingssystemen, huishoudtoestellen, elektrische installaties enzovoort. Je gaat technische handleidingen te analyseren. Ook gaan we na hoe je storingen en pannes kan oplossen.

Tot slot is natuurlijk ook de veiligheid van cruciaal belang. Je leert alles over welke voorzorgen je moet nemen en welke beschermende kleding en materialen er zijn. Op die manier ga je veilig te werk en profileer je jezelf als een betrouwbaar vakman bij je klanten.

Deze eigentijdse thuiscursus kwam tot stand in samenwerking tussen het Centrum Voor Afstandsonderwijs en zelfstandige beroepsdeskundigen. Alle aspecten van het beroep worden er helder in uiteengezet. Op deze manier word je in sneltempo voorbereid op het examen aan de Centrale Examencommissie. Als je hiervoor slaagt, kan je onmiddellijk aan de slag als elektricien!

Extra informatie
Cursusinhoud

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!