Cursus Elektricien (Elektrotechnieken)

Praktische info
  • Lesgeld: € 419.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus electricien elektrotechnieker

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus opleiding attest

Erkend diploma elektricien

Als elektricien kan je echt overal aan de slag. Je kan beginnen in de bouw, in een bedrijf of gewoon als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. Bovendien blijft de vraag naar goede en betrouwbare elektriciens heel groot. Wie in deze sector aan de slag wil, gaat dus zeker een mooie loopbaan tegemoet gaan.

Het boeiende beroep van elektricien is beschermd in België. Dit wil zeggen dat je een officieel attest nodig hebt om het in hoofd- of bijberoep te mogen uitoefenen. Beschik je al over de praktische vaardigheden, maar dien je je nog in orde te stellen met de vestigingswet? Of wil je jouw kennis even opfrissen en zo snel mogelijk het erkende diploma behalen? In al deze gevallen is de overzichtelijke thuiscursus elektricien perfect voor jou!

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze opleiding word je perfect voorbereid om aan de slag te gaan als elektricien. In de eerste plaats leer je hoe je een werkplan opstelt en een technische fiche samenstelt. Het voorbereidend werk is namelijk cruciaal, denk maar aan het slijpen van sleuven en het trekken van kabels!

Daarna sta je uitgebreid stil bij wat elektriciteit precies is en hoe deze bron van energie wordt gebruikt bij domotica, verlichtingssystemen, huishoudtoestellen, elektrische installaties enzovoort. Je gaat technische handleidingen te analyseren. Ook gaan we na hoe je storingen en pannes kan oplossen.

Tot slot is natuurlijk ook de veiligheid van cruciaal belang. Je leert alles over welke voorzorgen je moet nemen en welke beschermende kleding en materialen er zijn. Op die manier ga je veilig te werk en profileer je jezelf als een betrouwbaar vakman bij je klanten.

Deze eigentijdse thuiscursus kwam tot stand in samenwerking tussen het Centrum Voor Afstandsonderwijs en zelfstandige beroepsdeskundigen. Alle aspecten van het beroep worden er helder in uiteengezet. Op deze manier word je in sneltempo voorbereid op het examen aan de Centrale Examencommissie. Als je hiervoor slaagt, kan je onmiddellijk aan de slag als elektricien!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus schilder-behanger is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis een proefexamen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Joris V.D.H. (Kontich)
Ervaring in de praktijk had ik voldoende. Enkel een officieel vestigingsattest had ik nog nodig. Dit diploma heb ik kunnen behalen in thuisstudie. Na 8 maanden kon ik als zelfstandig elektricien beginnen.
David D. (Diepenbeek)
Duidelijke cursus elektrotechniek en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.
Maarten D. (Aalst)
Na zes maanden legde ik met succes het examen elektricien af. De cursus elektricien was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!
Johan N. (Sint Niklaas)
Sinds mijn 18 jaar werk ik als elektricien bij dezelfde baas. Omdat die binnenkort op pensioen gaat, wil hij dat ik de zaak overneem. Daarom ben ik nu de cursus Elektricien aan het studeren als voorbereiding op het examen.

Lees ook onze bouw en techniekblog

Verlichtingsadviseur

Vacature Verlichtingsadviseur

Light Gallery in Mortsel is dringend op zoek naar een gediplomeerde: Interieurarchitect Decorateur Etaleur Visual merchandiser Stylist Verlichtingsadviseur … Takenpakket …

Elektricien

Jo behaalde zijn diploma Elektricien via het CVA

Een examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel is geen sinecure. Je ploegt eerst door heel wat theorie met een …

Shutterstock 180577385

Vacature Autoverkoper

Garage LAUWERS PATRICK BVBA in ZEMST is op zoek naar een betrouwbare autoverkoper voor de showroom. Functieomschrijving Je adviseert en …

Page 1 of 41234»


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!