Cursus Basis Digitale Fotografie

thuisstudie digitale fotografie thuiscursus digitale fotografie cursus digitale fotografie opleiding fotograaf

Praktische info
  • Lesgeld: 249 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
fotografie digitale fotografie
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie
Erkend diploma digitale fotografie

We leven in een echte beeldcultuur. Zeker sinds de komst van de digitale camera is de impact van foto’s en beelden op ons dagelijkse leven erg belangrijk. We creëren zelf meer beelden en bewerken ze tot echte pareltjes. Denk maar aan het delen van persoonlijke foto’s op sociale media als Facebook en Twitter, het nemen van honderden vakantiefoto’s, het voor eeuwig vastleggen van een leuk moment op je smartphone…. Dankzij digitale fotografie schuilt er in ieder van ons wel een fotograaf!

Heb je een digitale fotocamera aangekocht en wil je deze optimaal leren benutten? Wil je iedere foto leren omtoveren tot een echt plaatje en vraag je je ook af welke professionele en creatieve technieken goede fotografen gebruiken om tot een mooie compositie te komen? Dan is deze opleiding echt ideaal voor jou!

PRAKTIJKGERICHTE OPLEIDING

Deze opleiding leert je de basistechnieken van de digitale fotografie aan, zodat je ook je dagdagelijkse foto’s die extra touch kan geven en vrienden en familie kan verbazen met je creaties. Aangezien de cursus vanaf de basis start, heb je bovendien geen voorkennis nodig.

Het unieke cursusboek van het CVA is duidelijk gestructureerd en opgebouwd volgens een stap-voor-stapbenadering en gestoffeerd met heel wat tips en voorbeelden recht uit te praktijk. Hierdoor zal je veelvoorkomende beginnersfouten zelf nooit maken! Met heel wat foto’s en afbeeldingen gidst je docent Frank je doorheen het boeiende landschap van de fotografie. Na afloop van deze opleiding zal je merken dat je op een heel andere manier naar de wereld rondom je kijkt!

HAAL MEER UIT JE DIGITALE CAMERA

Allereerst leer je de digitale camera volledig kennen. Je kan immers veel meer uit je toestel halen dan je zelf zou denken! Stap voor stap kom je alles te weten over de flits, beeldsensor, sluitertijd en objectieven. Vervolgens leer je alle programma-instellingen kennen. Een goed gebruik van scherpte, belichting, kleur, witbalans en scherpte is immers onontbeerlijk in de fotografie! Ook vaktermen als pixels, PPI en resolutie en het gebruik van accessoires als het statief en filters hebben na dit deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Als je al het cursusmateriaal volledig doorlopen hebt, beschik je over een goede basiskennis van de digitale fotografie. Deze opleiding is dan ook ideaal voor zowel de hobbyfotograaf die enkele professionele technieken wil aanleren, als personen die van fotografie hun beroep willen maken en een goede basisopleiding nodig hebben. Na afloop zal je versteld staan van de kennis die je hebt opgebouwd en zal je merken dat je betere foto’s kan nemen. Je zal je creativiteit dus volledig de vrije loop kunnen laten gaan!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding digitale fotografie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus digitale fotografie is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus digitale fotografie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Johan S. (Aartselaar)
Jarenlang al ben ik hobbyfotograaf. Nu wil mij bijscholen om professioneel fotograaf te worden. De thuisstudie van CVA is hier de geschikte manier voor. Bedankt voor de professionele ondersteuning.
Jente T. (Brussel)
In deze cursus heb ik geleerd om verschillende stijlen van reportages te maken. Elk onderwerp heeft immers een eigen omkadering. Door de praktische aanpak heb ik dat nu volledig onder knie.
Alfons T. (Lokeren)
Ik maak geregeld reportages voor het ledenblad van mijn organisatie. Deze cursus leerde me hoe ik professionele foto's kan maken.
Ine D. (Turnhout)
De groepslessen digitale fotografie zijn echt geweldig. De professionele docent weet alles duidelijk over te brengen naar de groep. Vooral de fotosessies op locatie vond ik heel plezant. Zo leer je in het veld alles van fotografie.

Lees ook onze media en fotografieblog

Digitalefotografie

9 tips voor dé perfecte vakantiefoto’s

Vakantiefoto’s zorgen ongetwijfeld voor mooie herinneringen aan een heerlijke reis, maar fotografisch gezien zijn ze vaak verre van ideaal. Elk …

Photography

Word jij fotograaf op filmfestival DOCVILLE in Leuven?

Voor het filmfestival DOCVILLE in Leuven, zijn wij op zoek naar studenten die een extra ervaring aan hun CV willen …

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Page 1 of 712345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!