Cursus Basis Digitale Fotografie

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

fotografie

digitale fotografie

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Erkend diploma digitale fotografie

We leven in een echte beeldcultuur. Zeker sinds de komst van de digitale camera blijft de impact van foto’s en beelden op ons dagelijkse leven dag na dag toenemen. We creëren zelf meer beelden en bewerken ze tot echte pareltjes.

Dankzij digitale fotografie schuilt er dan ook een fotograaf in ieder van ons! Denk maar aan de foto’s die je deelt via Facebook, Twitter of Instagram, en de talloze vakantiefoto’s waarmee je die unieke ervaring en herinnering hebt vastgelegd.

Heb je een digitale fotocamera en wil je graag alles uit je toestel halen? Dan is deze opleiding Digitale Fotografie perfect voor jou! Stap voor stap leer je prachtige foto’s nemen aan de hand van de verschillende professionele en creatieve technieken die uitgebreid in de cursus aan bod komen. In geen tijd zorg jij voor een prachtige compositie!

PRAKTIJKGERICHTE OPLEIDING

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de basistechnieken van de digitale fotografie. Op die manier kan je meteen aan de slag en zorg je ervoor dat ook je dagdagelijkse foto’s die extra touch meekrijgen. Bovendien start de cursus bij de basis en heb je dus geen enkele voorkennis nodig.

In de eerste plaats leer je de digitale camera volledig kennen. Je kan immers veel meer uit je toestel halen dan je zelf zou denken! Stap voor stap kom je dus alles te weten over de flits, beeldsensor, sluitertijd en objectieven. Vervolgens leer je alle programma-instellingen kennen. Een goed gebruik van scherpte, belichting, kleur, witbalans en scherpte is immers onmisbaar in de fotografie! Ook vaktermen als pixels, PPI en resolutie, en het gebruik van accessoires als het statief en filters hebben na dit deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Als je al het cursusmateriaal volledig doorlopen hebt, beschik je over een goede basiskennis van de digitale fotografie. Deze opleiding is dan ook ideaal voor wie als hobbyfotograaf enkele professionele technieken wil aanleren.

Daarnaast kan ook iedereen die van fotografie zijn beroep wil maken bij deze opleiding terecht. Je krijgt een uitgebreide basiskennis mee en kan je nadien zonder problemen verder specialiseren. Na afloop zal je versteld staan van de kennis die je hebt opgebouwd en zal je merken dat de kwaliteit van je foto’s een stuk hoger ligt. Je zal je creativiteit dus volledig de vrije loop kunnen laten gaan!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding digitale fotografie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus digitale fotografie is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus digitale fotografie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Johan S. (Aartselaar)
Jarenlang al ben ik hobbyfotograaf. Nu wil mij bijscholen om professioneel fotograaf te worden. De thuisstudie van CVA is hier de geschikte manier voor. Bedankt voor de professionele ondersteuning.
Jente T. (Brussel)
In deze cursus heb ik geleerd om verschillende stijlen van reportages te maken. Elk onderwerp heeft immers een eigen omkadering. Door de praktische aanpak heb ik dat nu volledig onder knie.
Alfons T. (Lokeren)
Ik maak geregeld reportages voor het ledenblad van mijn organisatie. Deze cursus leerde me hoe ik professionele foto's kan maken.
Ine D. (Turnhout)
De groepslessen digitale fotografie zijn echt geweldig. De professionele docent weet alles duidelijk over te brengen naar de groep. Vooral de fotosessies op locatie vond ik heel plezant. Zo leer je in het veld alles van fotografie.

Lees ook onze media en fotografieblog

Receptionist

Loop stage in hotel Eden

Het Eden Hotel heeft een zeer interessante stage in de aanbieding! Het Eden Hotel Antwerpen biedt een volledige front office …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Zelfportrait1

Oud-student Bert vertelt over zijn opleiding Fotografie

Bert Janssens, 37 jaar en papa van 4, raakte gepassioneerd door fotografie bij de geboorte van zijn oudste zoon. Omdat …

Page 1 of 1012345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!