Cursus Communicatiemanagement

Praktische info
  • Lesgeld: € 229.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

communicatie

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

Bereik meer door de juiste communicatie!

Een goede communicatiestrategie is onmisbaar voor iedereen die zijn bedrijf naar successen wil leiden. Het is een krachtig beleidsinstrument en geeft tegelijk vorm aan hoe jouw bedrijf of organisatie zich voorstelt aan de buitenwereld. Dankzij deze cursus leer je dan ook alles over imagebuilding en zorg je voor een positief imago.

Heb jij een passie voor taal en communicatietechnieken, en ben je op zoek naar een creatieve en afwisselende job? Volg dan de opleiding communicatieverantwoordelijke en wordt de stem van jouw bedrijf! Je komt terecht in een dynamische functie met tal van uitdagingen en verantwoordelijkheden.

Praktijkgerichte opleiding

communicatiemanagement leer je natuurlijk niet enkel werken met traditionele media als kranten en tijdschriften maar ontdek je ook alles over nieuwe media als blogs, Facebook en Twitter. Op die manier zorg jij in geen tijd voor de ideale communicatiemix!

Verder krijg je doorheen deze opleiding alle theoretische inzichten en praktische vaardigheden onder de knie die je nodig hebt om je te onderscheiden in je communicatie. Zo leer je een communicatieonderzoek uitvoeren en leer je jouw boodschap aanpassen aan je doelpubliek.

Tot slot ontdek je ook hoe je intern en met verschillende culturen communiceert en word je ingewijd in de wereld van de nieuwe media. Welk medium kies je in welke situatie? Waar moet je rekening mee houden bij het uitwerken van een nieuwe huisstijl? Hoe stel je een communicatieplan op? Je komt het allemaal te weten tijdens deze boeiende thuisstudie!

Erkend diploma op zak

Dankzij deze opleiding zet jij de activiteiten van jouw bedrijf of organisatie extra in de verf. Een nieuw product, een interessante promotie of een spetterend evenement? Jij communiceert in de juiste huisstijl en versterkt het bedrijfsimago! Komt jouw onderneming of organisatie in een crisissituatie terecht, dan beperk of herstel jij de schade dankzij jouw professionele communicatiestrategieën.

Heb je jouw diploma communicatiemanagement behaald? Dan ligt de weg voor je open naar een uitdagende job als communicatiemanager, public relations medewerker, event manager, medewerker marketingcommunicatie, communicatiemedewerker of copywriter. Studeer op je eigen tempo en start binnenkort aan jouw nieuwe carrière.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding communicatieverantwoordelijke. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus communicatieverantwoordelijke is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Veerle I. (Ternat)
Het cursuspakket is opgesteld door iemand met veel ervaring. Dat komt de inhoud ten goede. De verschillende hoofdstukken staan ook in logisch verband met elkaar. Deze cursus houd ik zeker bij als naslagwerk.
David D. (Diepenbeek)
Duidelijke cursus communicatiemanager en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.
Maarten D. (Aalst)
Na zes maanden legde ik met succes het examen communicatieverantwoordelijke af. De cursus communicatieverantwoordelijke was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!
Cindy D.S. (Aalst)
De thuisstudie communicatieverantwoordelijke volg ik via mijn werk. Mijn werkgever wilt dat ik de interne communicatie op mij ga nemen. Samen hebben we beslist dat ik deze opleiding ter voorbereiding zou volgen.

Lees ook onze marketing en economieblog

Shutterstock 141988651

Vacature – Opleidingsadviseur (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van Centrum voor Afstandsonderwijs, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) …

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Horsie

Stageplaats voor studenten Dierenzorg

HorsEnergy werkt rond de humane gezondheid met inzet van paarden. De paarden worden op een natuurlijke manier ingezet voor de …

Page 1 of 1012345»...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!