Cursus Bedrijfsbeheer (Starten als zelfstandige)

Praktische info
  • Lesgeld: € 139.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 1-3 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

CURSUS BEDRIJFSBEHEER

Wil je starten met je eigen zaak (eenmanszaak of vennootschap) of als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? Dan heb je hiervoor in België verplicht het erkende attest bedrijfsbeheer nodig. Om dit te behalen, leg je een theoretisch examen af bij de Centrale Examencommissie (CEC) van de Vlaamse Overheid.

De thuiscursus van het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de snelste en meest eenvoudige manier om je op dit examen voor te bereiden en je erkende attest te behalen. Succes met onze unieke studiemethode is verzekerd: elk jaar behalen duizenden ondernemers in spé via deze cursus hun attest én hun ondernemingsnummer en/of BTW-nummer. De slaagkansen zijn maar liefst 97%!

Stap 1: Schrijf je in

Schrijf je in voor onze cursus. Je kan je op elk moment van het jaar inschrijven, zodat je je attest kan behalen wanneer jij dat zelf wilt. Van zodra wij je inschrijvingsgeld ontvangen hebben, heb je de cursus binnen enkele werkdagen bij je thuis.

Stap 2: Studeer op je eigen tempo

Als je je cursus ontvangen hebt, kan je onmiddellijk beginnen met studeren. Dit doe je op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Je hebt voor deze thuisstudie géén voorkennis nodig, want het studiemateriaal begint vanaf de basis en is heel helder geschreven met veel oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. Bovendien wordt de cursus regelmatig geüpdatet, zodat je zeker op de hoogte bent van de meest recente wet- en regelgevingen.

Heb je een vraag of wil je een oefening laten verbeteren? Dan stuur je deze door naar je docent via het online studentenplatform. Deze professional is één van de beste docenten bedrijfsbeheer van België en helpt je met veel plezier waar nodig. En dit binnen de 48 uur, zodat je meteen verder kan met studeren!

Stap 3: Leg je examen af

Klaar met studeren? Dan plan je een afspraak in bij de Centrale Examencommissie (CEC) om je examen af te leggen. De meeste studenten doen ongeveer twee maanden over hun studie, maar je kan het examen ook sneller afleggen of er langer over doen; de keuze is aan jou! Dit examen is geautomatiseerd en leg je af op een computer. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen. Je kan het bovendien bijna dagelijks afleggen: erg flexibel dus.

50% gehaald en geslaagd voor je examen? Proficiat! Je ontvangt je attest waarmee je je ondernemingsnummer en/of BTW-nummer kan aanvragen en waarmee je je onmiddellijk kan inschrijven als zelfstandige bij een ondernemingsloket.

Cursusinhoud
Studieadvies
Dit krijg je thuisgestuurd
Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform! Je kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Mike P. (Turnhout)

Ik heb gekozen voor de zelfstudie omdat ik dan thuis op mijn eigen tempo kon studeren wanneer ik tijd had. Ik had mijn diploma bedrijfsbeheer op zak in 3 maanden.

Ahmed F. (Holsbeek)

De cursus viel heel goed mee. Het was niet veel en heel begrijpbaar.

Katrien O. (Vremde)

Deze cursus is echt goed. De leerstof staat heel praktisch uitgelegd. Alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen in Brussel. Super!

Niels V. (Temse)

Ik heb dit jaar mijn bedrijf geopend nadat ik de cursus bedrijfsbeheer bij jullie heb gevolgd. Het examen ging heel vlot na het leren van de cursus. Heel tevreden.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!