Cursus Basis Boekhouden

Praktische info
  • Lesgeld: 219 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
cursus boekhouden balanslezen ratioanalyse
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie
boekhouden cursus opleiding boekhouding
Erkend diploma basis boekhouden

Boekhouden is cruciaal voor een onderneming of een organisatie. In het bedrijfsleven wordt namelijk het merendeel van de beslissingen genomen op basis van cijfers. Daarom heb je inzicht nodig in cijfers, in afschrijvingen, in het bepalen van winst en verlies. Als boekhoudkundig medewerker ben je onmisbaar in elk bedrijf!

Werk je graag met cijfers en wil je graag inkomsten en uitgaven op een verstandige wijze leren beheren? Zou je graag facturen en bankdocumenten leren verwerken? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Na het volgen van deze cursus ligt er een mooie toekomst vol carrièremogelijkheden en nieuwe kansen voor je open! Om de cursus te starten heb je bovendien geen specifieke juridische of boekhoudkundige kennis nodig. Je interesse en inzet volstaan om de basisbeginselen van het boekhouden onder de knie te krijgen.

Praktijkgerichte cursus

Je start met de basis van de boekhoudtechniek. Je docent legt je alles uit over de balans, de resultatenrekening, het Minimum Algemeen Rekeningstelsel en het journaal/grootboek. Daarna krijg je de verschillende facturen onder de knie. Aankoopfactuur, verkoopfactuur en de maatstaf van heffing… Voor jou hebben ze na deze cursus geen geheimen meer! Ook de boekhoudkundige verwerking van aankopen en inkomende en uitgaande creditnota's komt uitgebreid aan bod. Vervolgens bestudeer je de verschillende inschrijven en afschrijvingen en het boeken van de verschillende soorten activa. Tot slot worden ook de bezoldigingen en sociale lasten, financiële activiteiten en financiële kortingen uitvoerig besproken. Na afloop hebben deze documenten geen geheimen meer voor jou.

Vele carrièremogelijkheden

Een boekhouder is een onmisbare medewerker in elk bedrijf! Cijfers zijn heel belangrijk en daar zorgt de boekhouder voor. Als boekhouder hou je bij wat er wordt uitgegeven en wat er binnen komt. Je staat in voor het verwerken van facturen en bankdocumenten. Een boekhouder controleert of er winst of verlies wordt gemaakt. In de praktijk wordt een boekhouder bijgestaan door mensen met vakkennis. Zijn gegevens zijn van onschatbare waarde voor het management, want op die basis worden beslissingen genomen voor de toekomst.

Na het volgen van deze opleiding kan je heel wat kanten uit. Je kan aan de slag als boekhouder op de boekhoudafdeling van een bedrijf d.w.z. als werknemer binnen je onderneming. Voor personen met een administratieve functie is deze opleiding dan ook ideaal om zich te specialiseren of door te groeien binnen je bedrijf. Ook voor zelfstandige ondernemers die zelf een deel van de boekhouding op zich willen nemen en / of hun boekhouder / fiscalist beter willen begrijpen is deze professionele opleiding zeer geschikt. Deze beroepsopleiding is bovendien de perfecte opstap naar de erkende opleidingen boekhouder/fiscalist via hogeschool of universiteit.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding basis boekhouden. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus basis boekhouden is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als boekhouder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Gunter R. (Rijkevorsel)
De cursus is echt op maat geschreven voor mensen die starten met boekhouden maar wel al de praktische zaken er van willen kennen. De goede ondersteuning van de begeleidende docent heeft me ook veel geholpen.
Mieke V.N. (Diepenbeek)
Aanvankelijk had ik gekozen om de cursus zelfstandig te studeren. Al snel had ik door dat groepslessen mij beter zouden liggen. Tijdens de lesmomenten kan je steeds vragen stellen aan de docent. Die maakte elke les wat tijd vrij om vragen te beantwoorden.
Mark P. (Grimbergen)
Ik werk al enkele jaren als administratief medewerker op de facturatiedienst, maar wou me opnieuw bijscholen en alles terug opfrissen. Deze cursus is perfect voor starters, maar ook voor werknemers die helemaal mee willen zijn.
Sanne K. (Gent)
Tijdens de groepslessen van boekhouden, leer je alles wat je moet weten over dit thema. Door de lessen te volgen kan je meteen vragen stellen aan de docent. Die helpt je dan meteen verder. Ook de interactie met de rest van de groep was leerrijk.

Lees ook onze marketing en economieblog

Shutterstock 117742963

Op zoek naar een job als e-marketeer? Solliciteer bij Unigro!

Ter aanvulling van ons e-commerce team is Unigro op zoek naar een traffic manager (m/v). Unigro.be is in volle groei …

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Tea

Very ‘Tastea’! Maak kennis met docente Theesommelier Corry

Een van de meest opmerkelijke cursussen die je kan volgen bij het Centrum voor Afstandsonderwijs is die van Theesommelier. Docente …

Page 1 of 712345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!