Cursus Basis Boekhouden

Praktische info
  • Lesgeld: € 219.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus boekhouden balanslezen ratioanalyse

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

boekhouden cursus opleiding boekhouding

CURSUS BASIS BOEKHOUDEN

Een goede boekhouding is essentieel voor elke onderneming of organisatie. In het bedrijfsleven worden namelijk het merendeel van de beslissingen genomen op basis van de inkomsten en uitgaven. Daarom heb je inzicht nodig in cijfers, afschrijvingen en het bepalen van winst en verlies. Dankzij deze cursus tover je jouw investeringen al gauw om in winst!

Werk je graag met cijfers en wil je jouw financiën graag op een verstandige wijze leren beheren? Zou je graag facturen en bankdocumenten leren verwerken? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Om de cursus te starten heb je bovendien geen specifieke boekhoudkundige of juridische kennis nodig. Je interesse en inzet volstaan om de basisbeginselen van het boekhouden onder de knie te krijgen.

Praktijkgerichte cursus

Je start bij de basis van de boekhoudtechniek. Zo kom je alles te weten over de balans, de resultatenrekening, het Minimum Algemeen Rekeningstelsel en het grootboek. Daarna krijg je de verschillende facturen onder de knie zoals de aankoopfactuur, verkoopfactuur en de maatstaf van heffing. Voor jou hebben ze na deze cursus geen geheimen meer!

Verder ontdek je dankzij deze thuiscursus ook hoe je aankopen en inkomende en uitgaande nota’s moet verwerken. Daarnaast bestudeer je nog de verschillende inschrijven en afschrijvingen, en het boeken van de verschillende soorten activa. Tot slot worden ook de bezoldigingen en sociale lasten, financiële activiteiten en financiële kortingen uitvoerig besproken. Aan het einde van deze opleiding zorg zonder problemen voor een gezonde boekhouding!

Vele toekomstmogelijkheden

Een goede kennis van de boekhouding is onmisbaar voor elke ondernemer. De bedrijfscijfers zijn namelijk heel belangrijk en bepalen de toekomst van het bedrijf! Dankzij deze heldere thuiscursus neem je jouw boekhouding in eigen handen en zorg je voor een positieve eindbalans!

Verder is deze praktijkgerichte opleiding ook perfect voor iedereen die zijn boekhouder beter wil begrijpen en zijn financiën van dichtbij wil opvolgen. Zo neem je financieel onderbouwde beslissingen en bouw je jouw bedrijf stap voor stap verder uit! Je haalt al gauw het optimale rendement uit jouw investeringen.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus basis boekhouden is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als boekhouder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Boekhouden

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Gunter R. (Rijkevorsel)
De cursus is echt op maat geschreven voor mensen die starten met boekhouden maar wel al de praktische zaken er van willen kennen. De goede ondersteuning van de begeleidende docent heeft me ook veel geholpen.
Mieke V.N. (Diepenbeek)
Een nieuw vak aanleren via thuisstudie vond ik heel plezant. Door de heldere en gestructureerde aanpak van de cursus ging het snel vooruit. Wil jij je ook bijscholen en de basisbeginselen van het boekhouden ten volle begrijpen? Dan zit je hier goed.
Mark P. (Grimbergen)
Ik werk al enkele jaren als administratief medewerker op de facturatiedienst, maar wou me opnieuw bijscholen en alles terug opfrissen. Deze cursus is perfect voor starters, maar ook voor werknemers die helemaal mee willen zijn.
Sanne K. (Gent)
Tijdens de cursus boekhouden, leer je alles wat je moet weten over dit thema. Dankzij het online leerplatform kon ik rechtstreeks m'n vragen stellen aan de docent. Die helpt je dan meteen verder. Een absolute aanrader!

Lees ook onze marketing en economieblog

Shutterstock 141988651

Vacature – Opleidingsadviseur (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van Centrum voor Afstandsonderwijs, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) …

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Receptionist

Loop stage in hotel Eden

Het Eden Hotel heeft een zeer interessante stage in de aanbieding! Het Eden Hotel Antwerpen biedt een volledige front office …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!