Cursus Brood- en Banketbakker

Praktische info
  • Lesgeld: € 359.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus cupcakes

opleiding warme bakker

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Erkend diploma bakker

Bakken is hot! Het is geen bezigheid meer die enkel weggelegd is voor grootmoeders en professionals maar tegenwoordig wil iedereen zijn eigen brood en desserten kunnen bakken. Of je nu je eigen bakkerij of patisserie wilt starten, of je wilt je eigen bakkunsten verder ontwikkelen: deze thuisstudie is perfect voor jou!

Tijdens deze opleiding krijg je in de eerste plaats een uitgebreide warenkennis mee. Zo leer je alles over de verschillende basisgrondstoffen van de bakkerij en hoe je ze op de juiste manier moet bewaren. Nadien ga je natuurlijk met al deze ingrediënten aan de slag! Je krijgt een uitgebreide lijst met recepten en de juiste werkwijzen voor onder andere verschillende soorten brood, sandwiches, crèmes, biscuits en nog veel meer.

Verder leert deze opleiding je alles over de specifieke beroepswetgeving en hoe je je werkplaats en winkelruimte het beste kan inrichten. Bovendien wordt ook je persoonlijke hygiëne en veiligheid uitgebreid besproken. Op die manier voldoe je aan al de wettelijke voorschriften en zorg je bovendien voor een vliegende start van jouw zaak!

Beroep met toekomst!

Opleidingen in de voedingssector kennen de laatste jaren veel succes. De dag van vandaag zijn er namelijk heel wat toekomstmogelijkheden weggelegd voor warme bakkers, maar ook voor restauranthouders of traiteurs. Ook dankzij de nodige media-aandacht is bakken een booming business! Mensen willen hun brood liefst vers en gezond, en hun patisserie smeuïg en overheerlijk.

Begin vandaag nog aan deze opleiding en start binnenkort al in jouw eigen zaak! Wie een eigen bakkerij of patisserie wil openen, heeft daarvoor een erkend vestigingsattest nodig. En deze thuisstudie is de snelste manier om je perfect voor te bereiden op het officiële examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel!

Deze eigentijdse en boeiende thuiscursus kwam tot stand in samenwerking tussen het Centrum Voor Afstandsonderwijs en zelfstandige beroepsdeskundigen. Een mooie inhoudstafel en een duidelijke structuur maken de cursus zeer overzichtelijk. Op deze manier wordt je vlot door de informatie begeleid. Je studeert op je eigen tempo en onder professionele begeleiding van een deskundige docent op afstand. Thuisstudie is echt de snelste weg naar je nieuwe toekomst.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus bakker is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus bakker door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Per H. (Ternat)
In mijn studententijd deed ik weekendwerk bij een bakker. Later ben ik er vast in dienst gegaan. Een jaar geleden besloot ik zelfstandig bakker te worden. Daarvoor had ik een vestigingsattest brood- en banketbakker nodig. Via deze thuisstudie heb ik dat op een half jaar kunnen behalen.
Werner J. (Wervik)
Na mijn jarenlange dienst bij een bakker, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor bakker behaald. Ondertussen heb ik de bakkerij van mij oude werkgever overgenomen.
Maarten D. (Aalst)
Na zes maanden legde ik met succes het examen bakker af. De cursus bakker was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!
David D. (Diepenbeek)
Duidelijke cursus Brood- en banketbakker en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.

Lees ook onze voedingsblog

Touw Kleur

Docent aan het woord: Chantal van de Walle

Chantal van de Walle is Rookstopconsulent aan het Centrum voor Afstandsonderwijs en doet dat met veel toewijding en passie. Van …

Receptionist

Loop stage in hotel Eden

Het Eden Hotel heeft een zeer interessante stage in de aanbieding! Het Eden Hotel Antwerpen biedt een volledige front office …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Page 1 of 1112345»10...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!