Cursus Autohandelaar (Inter. Beroepsbekwaamheid)

Praktische info
  • Lesgeld: € 379.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursusaanbod thuisstudie

Tal van carrièremogelijkheden

Heb jij een echte passie voor auto’s? Hou je van snelheid, pk’s en een mooie carrosserie? Maak dan van je passie je beroep en volg de opleiding Autohandelaar!

Als autoverkoper ga je zelf nieuwe en tweedehands wagens kopen en verkopen. Je leert tijdens deze opleiding echte buitenkansjes herkennen en komt alles te weten over de carrosserie en de verschillende hersteltechnieken.

Verder leer je ook hoe je jouw verkoop de lucht injaagt! Zo zorg je ervoor dat je auto’s mooi opgesteld staan en aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Je geeft jouw klanten advies over de prijs, kilometerstanden en bouwjaar, en speelt in op hun wensen. Dankzij deze opleiding blijf je bovendien op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en tendensen.

Praktijkgerichte cursus

In de cursus leer je dus alles over auto’s kopen en verkopen. Zowel de administratieve als technische vaardigheden die je als autoverkoper moet hebben, komen in hierbij uitgebreid aan bod. Zo leer je alles over de wetgeving en formaliteiten waarmee je rekening moet houden als je je eigen zaak wil beginnen.

Deze cursus is tot slot samengesteld door een ervaren garagehouder. Hij heeft al zijn kennis gebundeld in deze overzichtelijke en praktijkgerichte cursus. De praktijk leer je stap voor stap aan via duidelijke afbeeldingen en foto’s.

Wil je niet enkel auto’s verkopen maar ook meer te weten komen over wat er zich onder de motorkap bevindt? Sleutel je graag zelf aan auto’s en wil je starten als zelfstandige? Dan volg je best de opleiding Garagist. Deze cursus bereidt je perfect voor op het examen bij de Centrale Examencommissie zodat je zo snel mogelijk jouw z-plaat kan halen!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus autohandelaar is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Mark V. (Berlaar)

Onlangs ben ik officieel autohandelaar geworden. Ik werk voor een groot bedrijf waar ik auto's inkoop, zowel nieuw als oud om ze door te verkopen. Het is echt een passie van mij.

Kurt R. (Geel)

Ik had al een garage, maar ik besloot om ook een diploma autohandelaar te behalen omdat ik dan de oude auto's die ik opknap tweedehands kan verkopen. Het beste wat ik ooit heb gedaan voor mijn zaak!

Kristel C. (Hasselt)

Van jongs af aan stond ik met mijn vader mee in de garage en heb van hem mijn obsessie voor auto's geërfd. Ik heb de cursus gevolgd om mee in het bedrijf te stappen. Ik rijd nu rond om de auto's te verkopen en geloof me ik doe nogal wat wenkbrauwen fronsen als ik als vrouw mijn uitleg even goed doe als een man. Dat doet me dan plezier.

Luc V.D.S. (Kalmthout)

Echt een goede cursus. Ik stond dit jaar mee op het autosalon als medewerker om geïnteresseerde klanten te helpen. Supertoffe ervaring!


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!