Cursus Aquarellen

Praktische info
  • Lesgeld: € 240.79
  • Direct Leverbaar
  • Voor iedereen
  • Duur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma

Schrijf je in

cursusaanbod cva thuisstudie afstandsonderwijs

AQUARELLEN KUN JE LEREN

Aquarellen is een zeer aangename en ontspannende bezigheid. Je kan er al jouw creativiteit in kwijt en komt tegelijk volledig tot rust. Dankzij deze opleiding maak je kennis met de juiste schildertechnieken en tover je jouw canvas in geen tijd om tot een prachtig schilderwerk!

De cursus gaat van start met de verschillende materialen en kleuren. Zo ontdek je meteen hoe je warme en koele tinten met elkaar kan combineren tot een aantrekkelijk schouwspel! Daarnaast leer je ook spelen met diverse schaduweffecten aan de hand van verschillende kleurtinten. Op die manier leg je gevoel in je schilderij en zorg je voor een persoonlijke touch!

In een volgende stap komen de belangrijkste schildertechnieken aan bod. Je leert onder andere nat-in-nat schilderen en glaceren. Verder ga je al gauw in vlakken denken en zorg je zo voor een piekfijne compositie. Of je nu mensen, gebouwen, stillevens of landschappen wil schilderen: je creëert de mooiste schilderwerken met gevoel voor kleur en detail!

LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP

Aquarelleren is een prachtige en rustgevende hobby. Nadat je deze cursus gevolgd hebt, maak je met enkele subtiele penseelstreken prachtige composities. De opleiding aquarellen is dan ook volledig op maat van hobbyschilders die graag professioneler te werk willen gaan. Ook beginnende schilders die hun eerste stappen in de schilderwereld willen zetten, zijn bij deze cursus aan het juiste adres. Voor je het weet maak je van jouw hobby zelfs een leuke bijverdienste!

KOM HIERONDER ALLES TE WETEN OVER ONZE STUDIEMETHODE!
Cursusinhoud
Flexibel studeren
Hoe werkt een thuisstudie?
Examen afleggen
JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

INSCHRIJVEN

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Je kan je het makkelijkste inschrijven voor deze opleiding door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen of door langs te komen op één van onze inkijklocaties. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt je studiepakket onmiddellijk naar je verzonden via de post.

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen waar je graag een antwoord op zou krijgen? Contacteer dan zeker onze professionele opleidingsconsulenten. Zij helpen jou graag verder en geven je met veel plezier studieadvies, zodat je kiest voor de opleiding die het beste bij jou past.

Je kan ook steeds langskomen op één van onze inkijklocatiesvoor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bovendien kan je ter plaatse meteen alle cursussen inkijken, zodat je je op voorhand al een duidelijk beeld kan vormen van de opleiding.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Carla D. (Diest)

Ik heb deze cursus cado gekregen van mijn man voor mijn verjaardag. Echt heel leuk om te doen.

Sien G. (Ranst)

Deze cursus is heel tof om stap voor stap mee te leren aquarel schilderen vanaf het begin. Ik doe het eerder als hobby, maar ik geniet er wel van.

Kassandra T. (Turnhout)

Ik heb jaren geleden tekenschool gedaan en dat vond ik toen heel leuk om mijn creativiteit los te laten. Ik zocht zoiets nu terug om te doen, maar dan vanuit huis. Hele toffe cursus!

Michel M. (Mol)

Je krijgt hier echt de technieken en de juiste materialen in uitgelegd en stap voor stap hoe je iets moet doen om het gewenste resultaat te behalen.


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!