Cursus Aannemer

Praktische info
  • Lesgeld: € 449.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding aannemer

Erkend diploma aannemer

Een algemeen aannemer is verantwoordelijk voor het coördineren en realiseren van bouwwerken. Hij is bovendien hét aanspreekpunt bij uitstek van zijn klanten en draagt de eindverantwoordelijkheid voor het afleveren van het bouwwerk. Verder sta je als aannemer ook steeds in contact met de bouwheer en architecten.

Tijdens deze thuiscursus bouw je in de eerste plaats een algemeen technische kennis op. Daarnaast leer je ook alles over de verschillende administratieve formaliteiten zodat je naast je praktische vaardigheden ook je papierwerk goed kan onderhouden. Verder moet een algemeen aannemer ook beschikken over de sectorale beroepsbekwaamheid van één van de activiteiten uit de bouw.

Beroep met toekomst!

Als algemeen aannemer kan je verschillende richtingen uit binnen de bouw. Zo kan je onder andere woningen gaan bouwen, kantoorgebouwen optrekken en meewerken aan industriële panden. Werk is verzekerd! Wie wil starten als zelfstandig aannemer in hoofd- of bijberoep, moet wel in orde zijn met de vestigingswet. Ook voor wie wil werken als aannemer in dienst van een grote bouwfirma is deze opleiding een meerwaarde.

Wie als aannemer wil starten, moet een bijkomend vestigingsattest uit de bouwsector hebben om aan de slag te gaan. Het is dan ook interessant om deze thuiscursus te combineren met een extra opleiding als bijvoorbeeld elektricien, dakdekker of schrijnwerker. Neem gauw een kijkje tussen onze bouwopleidingen en haal in sneltempo jouw officiële vestigingsattest!

Professionele opleiding

Ben je vroegtijdig schoolverlater en wil je op een snelle manier je diploma halen? Of ben je al aan het werk en wil je je kennis opfrissen? Met deze opleiding wordt dat perfect mogelijk. Je studeert op je eigen tempo onder begeleiding van een ervaren docent. Deze thuisstudie werd namelijk geschreven door zelfstandige beroepsspecialisten met jarenlange ervaring. Een mooie inhoudstafel, een duidelijke structuur en tussentijdse samenvattingen maken de cursus zeer overzichtelijk. Op deze manier word je vlot door de informatie begeleid.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus aannemer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Kenny M. (Arendonk, België)

Ik ben elektricien en koeltechnieker en had het bijkomende vestigingsattest nodig om mijn activiteiten verder te kunnen uitbreiden. Omdat ik overdag voltijds werk was een thuiscursus ideaal. Hoewel het voor mij al meer dan 18 geleden is dat ik nog naar school ben geweest was het toch zeer haalbaar. Het examen is zeker doenbaar met de juiste boeken en begeleiding.

Hans S. (Westende)

Tijdens mijn middelbaar ben ik op leercontract gegaan en heb ik 17 jaar voor dezelfde aannemer gewerkt. Omdat hij op pensioen ging, wilde ik de zaak overnemen. Samen hebben we de gemakkelijkste manier gevonden om dit te doen: een thuiscursus. Omdat je zelf beslist wanneer je de leerstof verwerkt, leer je de theorie op je eigen tempo. Nu ik geslaagd ben, kan ik een goed draaiende zaak overnemen.

Romy S. (Tongeren)

Ik heb samen met mijn man een BVBA. Dankzij deze thuiscursus kunnen we onze zaak verder uitbreiden zonder dat we ons zorgen hoeven te maken of we bepaalde werken mogen aannemen.

Johan F. (Kortrijk)

Ik had alle kennis al uit het boek, maar toch handig om me voor te bereiden op het examen. Ik wou zeker zijn dat ik er van de eerste keer door was en heb op aanraden van het ondernemingsloket gekozen voor de opleiding van CVA.

Lees ook onze bouwblog

Verlichtingsadviseur

Vacature Verlichtingsadviseur

Light Gallery in Mortsel is dringend op zoek naar een gediplomeerde: Interieurarchitect Decorateur Etaleur Visual merchandiser Stylist Verlichtingsadviseur … Takenpakket …

Elektricien

Jo behaalde zijn diploma Elektricien via het CVA

Een examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel is geen sinecure. Je ploegt eerst door heel wat theorie met een …

Shutterstock 180577385

Vacature Autoverkoper

Garage LAUWERS PATRICK BVBA in ZEMST is op zoek naar een betrouwbare autoverkoper voor de showroom. Functieomschrijving Je adviseert en …

Page 1 of 41234»

Schrijf je nu in Gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!