Word net zoals Gemma een betere illustrator met Adobe Illustrator

25/07/2022 Thomas Verlinden

Droom je ervan om illustraties voor magazines, kranten en websites te maken? Volg dan het voorbeeld van oud-studente Gemma (29) en schrijf je in voor de opleiding Illustrator voor Gevorderden. "Mijn grafische skills zijn dankzij deze cursus op drie vlakken verbeterd", aldus Gemma. Speciaal voor jou neemt ze even de tijd om de troeven van deze splinternieuwe opleiding uit de doeken te doen. 
 

Let's get digital

"Toegegeven, ik vond van mezelf dat ik al heel wat kennis over Adobe Illustrator had", begint Gemma haar verhaal. "Mijn illustraties zagen er goed uit, tenminste, dat hoorde ik van klanten. Maar ergens bleef het knagen: mijn ontwerpen leken op elkaar. Ik verviel steeds in dezelfde gewoonten met dezelfde stijl en dezelfde tools." En dus ging Gemma op zoek naar een manier om haar professionele dipje te doorbreken, aanvankelijk om haar tekenstijl uit te breiden. "Na een korte zoektocht op Google kwam ik de opleiding Illustrator voor Gevorderden tegen. Het prikkelde me. Hoezo gevorderden? Ik was dat toch al? Maar de cursuspagina doorprikte die gedachte. Er waren nog zoveel tools en technieken om te ontdekken!"
 
Tijdens de les ging Gemma meteen praktisch aan de slag met de nieuwe informatie. "De docent was vanaf de eerste lesdag meteen heel duidelijk: we zouden de geavanceerde tools van Adobe Illustrator al doende leren kennen", herinnert Gemma zich. "Hierdoor kreeg ik de kans om de nieuwe technieken meteen op mijn eigen werk toe te passen. Dat was handig, want zo zag ik meteen de resultaten van mijn opleiding op mijn eigen beeldscherm verschijnen." De digitale skills van Gemma kregen dan ook een enorme boost. "Ik heb veel bijgeleerd over de technische kant van Adobe Illustrator. Naast de geavanceerde tools, raakte ik ook vertrouwd met recente vernieuwingen zoals de toepassing van artificiële intelligentie en de gebruiksvriendelijke app van Adobe Illustrator."
 

Draw me like one of your illustrations

"Geheel onverwacht", zo beschrijft Gemma het moment waarop ze besefte dat haar tekenvaardigheden aanzienlijk verbeterd waren. "Ik had wel gehoopt dat mijn tekenstijl zich doorheen de opleiding zou ontwikkelen. Maar de opdrachten die ik tijdens deze opleiding kreeg, hebben mijn tekentechnieken enorm uitgedaagd. Wie mijn werk bekijkt, zal dan ook merken dat mijn designs enorm geëvolueerd zijn! 
 
"Bovendien gaat de vooruitgang van je digitale kennis en tekenvaardigheden hand in hand tijdens deze opleiding. Zo verbeterde ik mijn kennis van pathfinder en shape-builder. Hierdoor werd ik uitgedaagd om de limieten van mijn tekentalent op te zoeken en te overschrijden. Gelukkig gaf mijn docent me steeds de nodige constructieve feedback, tips en tricks om een betere tekenaar te worden."
 

Inspiration dedication

Uiteindelijk wist Gemma al haar gewenste doelen te bereiken. "Bij de start van de opleiding wou ik vooral mijn tekenstijl verbeteren. Ik had inspiratie nodig, creativiteit en stimulatie", aldus Gemma. "Omdat ik voor de groepsles had gekozen, kreeg ik meteen frisse input van mijn medestudenten. Zo ontstonden er unieke samenwerkingen met designers die een heel andere tekenstijl hebben. Ik werd uitgedaagd om mijn comfortzone te verlaten en steeg op die manier boven mezelf uit. Sinds deze opleiding trek ik dan ook een veel breder publiek aan. Mijn klantenbestand blijft groeien!"
 
Hoewel Gemmas oog op de groepslessen van deze opleiding viel, is het ook mogelijk om de opleiding Illustrator voor Gevorderden via een Virtual Class te volgen. "Volgens mijn docent is de lesinhoud van een Virtual Class gelijk aan die van een groepsles. Zo sta je tijdens je studietraject ook rechtstreeks in contact met je docent en medestudenten. Hierdoor zal je dus alsnog geïnspireerd worden door andere tekenstijlen en werkwijzen. Bovendien is de leerstof helemaal gelijk aan die van een groepsles. Het enige verschil is dat je online les volgt. Hierdoor mag je zelf kiezen waar je de les volgt, handig!"
 

Like? Subscribe! 

Wil jij net zoals Gemma je kennis van Adobe Illustrator uitbreiden en je digitale illustraties verbeteren? Schrijf je dan nu in voor de groepsles of Virtual Class Illustrator voor Gevorderden


relatedBlogs

Onze alumni starten hun eigen zaak

9 redenen om massagetherapeut te worden

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!


relatedCourses


previousLabel

Oud-studente Sarah Simons behaalde dit jaar haar diploma Make-Up Artist. Nu staat ze als MUA op Tomorrowland

nextLabel

ICT & Webdevelopment: een sector boordevol potentieel

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Illustrator Gevorderden

Verbeter je grafische skills met Illustrator.

Illustrator Gevorderden

Log je in alle comfort van thuis uit in via Zoom en volg je groepslessen live online.

studyCategories


Fotografie & Media

Computervaardigheden

Grafische Vormgeving

ICT & Webdevelopment

blogTags


IllustratorGevorderdenGroepslesVirtual classExpertGrafischDesignAlumniErvaring

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0