Waarom stellen we dingen uit?

14/06/2021

Uitstelgedrag overvalt ons allemaal wel eens. Alle taakjes die niet absoluut vandaag moeten gebeuren, schuiven we door naar morgen. Als de volgende dag dan daar is, zijn er weer andere dingen die we willen doen. Dat zorgt ervoor dat je stagneert en geen vooruitgang boekt. Als ondernemer is het belangrijk om dat te voorkomen en steeds je doelstellingen te bereiken. In deze blog leggen we 3 oorzaken van ons uitstelgedrag uit en hoe je ze voorkomt.
 
Het is niet leuk
 
Voor sommige taken hebben we totaal geen aanleg of passie, en we weten niet meteen hoe we eraan beginnen. Als we iets niet kunnen, doen we het niet graag. Het zorgt voor twijfels en dus stellen we het steeds maar weer uit. Zo blijf je echter in een vicieuze cirkel steken. De beste oplossing is om je te verdiepen in de materie en de taak gewoon te doen. De kans is er dat je het leuk gaat beginnen vinden wanneer je er meer over weet. Vaak is het helemaal niet zo complex als je eerst dacht!
 
 
Het is niet belangrijk
 
De dingen die we neigen uit te stellen zijn vaak niet zo belangrijk. Andere zaken dringen voor en er blijft geen tijd over voor wat we eerst wilden doen. Een gouden regel hier is eerst de dingen doen die belangrijk en dringend zijn, daarna de dingen die belangrijk en niet dringend zijn. Dingen die niet belangrijk zijn, daar moet je gewoonweg geen tijd aan besteden. In dat laatste geval kan het helemaal geen kwaad dat je het steeds uitstelt.
 
 
Het is angstaanjagend
 
Bepaalde taken kunnen ons angst inboezemen. We hebben schrik om afgewezen te worden, om te falen of om iets te verliezen.  Dat is echter voor niets nodig. Zelfs als je faalt, is het een goede mogelijkheid om te leren uit je fouten. Door nieuwe dingen te proberen, dingen die je niet goed onder de knie hebt, ga je vooruitgang boeken en professioneel groeien.
 
Angst om afgewezen te worden komt van het belang dat we hechten aan wat anderen van ons denken. Je moet echter beseffen dat je daar geen invloed op hebt en dat het niet uitmaakt wat ze van je denken, zolang jij maar jouw dromen achterna gaat. Succesvolle mensen piekeren niet over wat anderen van hen denken.
 
De angst om iets te verliezen dat je hebt, is ook voor niets nodig. Als je iets wilt bereiken in het leven, moet je risico's nemen. Zeker op het vlak van ondernemen. Alleen zo ga je geraken waar je wilt geraken. Laat je angst in het verleden en focus op wat voor je staat. Je zult zien dat je er hoe dan ook beter uitkomt.
 
Nu je weet wat de hoofdoorzaken zijn voor uitstelgedrag, kan je er in de toekomst aan werken en zaken sneller gedaan krijgen. Dat helpt je ongetwijfeld om vorderingen te maken in je leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Een goede tip om uitstelgedrag te voorkomen is om doelen te stellen voor jezelf en je eraan te houden. Denk daarbij aan de positieve resultaten van je taken. Dat zal je motiveren om ze af te werken.
 


relatedBlogs

Fitnessuitbater Imène scoort met het juiste materiaal

Vier manieren om je positie op de arbeidsmarkt te versterken

Vijf stappen om je eigen zaak te startenpreviousLabel

Hoe een extra opleiding je zaak boost

nextLabel

Sportberoepen zijn populairder dan ooit!

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Businessmanager - Allround

Droom jij van een topjob met veel vrijheid en verantwoordelijkheid?

Management Assistant

Volg de opleiding Management Assistant en word een krak in je vak als Managementassistent.

Management Basis

Behaal je diploma Management Basis en ga professioneel aan de slag.

Professional Organizer

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Professional Organizer.

Time Management

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Time Management.

blogTags


UitstelgedragUitstellenToekomstPlannen voor de toekomstManagerBedrijfsbeheerOndernemerOndernemerschap

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0