To teach is to touch lives – Christophe Goidts, hoofddocent Management, over volwassenenonderwijs


Management & Bedrijfsvoering @Centrum voor Afstandsonderwijs
Louise Verbeeck | 2016-06-03

Gedreven docenten maken écht het verschil. De juiste ondersteuning zorgt namelijk voor een snellere verwerking van de leerstof, wat de motivatie van de student uiteraard sterk bevordert. Deze maand zet het Centrum Voor Afstandsonderwijs docent Christophe Goidts (35) in de bloemetjes. Als hoofddocent van onze verschillende communicatie- en managementopleidingen helpt hij jaarlijks tientallen studenten op weg om hun diploma te behalen.
 
“In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig organisatieadviseur en geef ik les aan hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet ik me met veel plezier in het volwassenenonderwijs in. Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs is dat ik gemotiveerde mensen kan helpen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied. Ik bied hen individuele ondersteuning aan die hen helpt om de nodige kennis te verwerven. Daarnaast ben ik ook actief bij zusterschool Centrum Voor Avondonderwijs, net om dezelfde redenen.”
 
“Naar mijn persoonlijke mening heeft afstandsonderwijs sowieso een echte meerwaarde. Studenten kunnen namelijk nét die onderwerpen studeren die hen het meest interesseren en zich specialiseren in het vakgebied van hun keuze, zonder in te moeten boeten op de keuze om te studeren waar en wanneer ze dat zelf willen. Je bent nergens aan gebonden: je kiest zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang je over een studie wil doen. Iemand die liever ’s avonds een boek openslaat dan overdag zal bijvoorbeeld productiever zijn op die momenten wat het resultaat uiteraard bevordert.”
 
“Zelf heb ik een specifieke stijl van lesgeven. Een theoretische basis is voor mij essentieel om een structuur te hebben van waaruit je naar de praktijk kan kijken. In een wereld die alsmaar sneller verandert is het van groot belang om jezelf continu bij te scholen. Het tijdperk van afstuderen en er ‘vanaf’ zijn, past niet meer in het huidige tijdsbeeld. Door te leren ontwikkel je nieuwe vaardigheden en doe je extra kennis op. Niets levert zoveel op als een investering in jezelf, dus bekijk dit dan ook op een positieve manier. Je kan er alleen bij winnen!”