To teach is to touch lives – Christophe Goidts, hoofddocent Management, over volwassenenonderwijs

03/06/2016 Thomas Verlinden

Gedreven docenten maken écht het verschil. De juiste ondersteuning zorgt namelijk voor een snellere verwerking van de leerstof, wat de motivatie van de student uiteraard sterk bevordert. Deze maand zet het Centrum Voor Afstandsonderwijs docent Christophe Goidts (35) in de bloemetjes. Als hoofddocent van onze verschillende communicatie- en managementopleidingen helpt hij jaarlijks tientallen studenten op weg om hun diploma te behalen.
 
“In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig organisatieadviseur en geef ik les aan hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet ik me met veel plezier in het volwassenenonderwijs in. Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs is dat ik gemotiveerde mensen kan helpen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied. Ik bied hen individuele ondersteuning aan die hen helpt om de nodige kennis te verwerven. Daarnaast ben ik ook actief bij zusterschool Centrum Voor Avondonderwijs, net om dezelfde redenen.”
 
“Naar mijn persoonlijke mening heeft afstandsonderwijs sowieso een echte meerwaarde. Studenten kunnen namelijk nét die onderwerpen studeren die hen het meest interesseren en zich specialiseren in het vakgebied van hun keuze, zonder in te moeten boeten op de keuze om te studeren waar en wanneer ze dat zelf willen. Je bent nergens aan gebonden: je kiest zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang je over een studie wil doen. Iemand die liever ’s avonds een boek openslaat dan overdag zal bijvoorbeeld productiever zijn op die momenten wat het resultaat uiteraard bevordert.”
 
“Zelf heb ik een specifieke stijl van lesgeven. Een theoretische basis is voor mij essentieel om een structuur te hebben van waaruit je naar de praktijk kan kijken. In een wereld die alsmaar sneller verandert is het van groot belang om jezelf continu bij te scholen. Het tijdperk van afstuderen en er ‘vanaf’ zijn, past niet meer in het huidige tijdsbeeld. Door te leren ontwikkel je nieuwe vaardigheden en doe je extra kennis op. Niets levert zoveel op als een investering in jezelf, dus bekijk dit dan ook op een positieve manier. Je kan er alleen bij winnen!”
 


relatedBlogs

Zet je huid in de spotlights!

Administratief sterk met docente Astrid

Hoe Frederik een nieuwe carrière begon in Digitale Marketing tijdens COVID-19previousLabel

Gezond snoepen? Het kan!

nextLabel

Solliciteren: get the look!

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Management Basis

Behaal je diploma Management Basis en ga professioneel aan de slag.

Time Management

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

Managementassistent

Schrijf je in voor de cursus Assistentie Management en word veelzijdig Assistent.

Management Basis

Onderwijs jezelf in Management Basis en ga voor een stabiele job.

Marketing

Ga voor de studie Marketing en lanceer je carrière als Marketeer.

blogTags


ManagementCommunicatieMarketingBlogNieuwsBrand managementChange managementCommunicatiemanagementCrisis managementE-marketingTime managementStrategisch management

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0