blog-post

The road to success: Het succesverhaal van Ine

Waarom ik startte aan het Centrum voor Avondonderwijs
 
Ik werkte jarenlang  in een bedrijf waar ik de spreekwoordelijke ladder beklom naar een steeds hogere functie met meer verantwoordelijkheid. Alles ging prima, tot de economische crisis om de hoek kwam kijken. Besparingen, reorganisaties en ook afvloeiiingen bleven niet uit. Mijn functie (en meteen ook mijn persoon) werden geschrapt van de lijst.
Fijn was anders, maar ik besloot mezelf niet in deze heisa te verliezen. In plaats daarvan stelde ik mezelf de vraag:
 'Stel dat ik ooit nog iets zou gaan studeren, wat zou dat zijn?'
 
Een opleiding die écht voorbereid op het werkveld
 
Door mijn passie voor sport en persoonlijke ervaring, kwam ik snel uit bij sportpsychologie. Deze module volgen in avondschool was ideaal en mogelijk in het Centrum voor Avondonderwijs.
Aan de universiteit zou deze opleiding enkele jaren in beslag nemen en daarnaast wilde ik vooral echte praktijkkennis opdoen. De opleiding 'Sportpsychologie' was een succes en smaakte naar meer. Tijdens een opendeurdag in Antwerpen besloot ik ook de allround opleiding mental coach te volgen via thuisstudie aan het Centrum voor Afstandsonderwijs. Zo wilde ik toekomstige klanten nog beter ondersteunen en begeleiden. Deze coachingopleidingen voelden als thuiskomen en ik wist meteen wat ik wilde: een eigen praktijk opstarten om mensen die aanlopen tegen zowel grote als kleine issues, te begeleiden. 
 
De start van mijn droom: een eigen zaak
 
Na het afronden van mijn opleidingen besloot ik deel te nemen aan het gratis Starterslab. Tijdens deze lessenreeks kreeg ik allerlei tips & tricks over het ondernemersschap en hoe ik dit moest aanpakken  Hierdoor startte ik enkele maanden geleden In2Mental op. Een verrijking in mijn leven en een inspiratie voor anderen. Wanneer een cliënt telkens een nieuw inzicht vergaart en terug zijn weg vindt, geeft mij dat enorm veel voldoening. Zo tracht ik steeds op mijn eigen manier mensen te coachen zodat ze op eigen kracht verandering kunnen (blijven) doorvoeren in hun leven. 
 
Een heel nieuw netwerk
 
Mijn opleidingen aan het Centrum voor Avondonderwijs hadden nog een leuk extraatje. Geregeld spreek ik nog eens af met zowel docenten als medestudenten, wat telkens weer een erg leuk weerzien is.  We praten over onze ervaringen en wisselen nieuwe ideeën uit.
 
Ine Vercammen,
Mental Coach - Sportpsychologisch adviseur

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS