blog-post

Recordaantal vacatures: school je om en leer slim rekruteren

VDAB heeft de jaarrekening opgemaakt en stootte daarbij op opmerkelijke cijfers. Een recordaantal van 287.000 vacatures vond zijn weg naar de overheidsdienst. Alleen in decemberwaren dat er al meer dan 48.000. Dat er tegenover al die vacatures zo’n 186.000 werkzoekenden staan, roept enkele vragen op.

Knelpuntberoepen

Dat zoveel vacatures maar niet ingevuld raken heeft vaak te maken met een gebrek aan werkzoekenden in die bepaalde sector. In dat geval kunnen we spreken van knelpuntberoepen. Zo werden enkel in december al meer dan 8.500 bouwvakkers, technici of verkopers gezocht.

Wil je je omscholen tot een van deze beroepen, heb je de vacatures dus voor het uitkiezen. Of je je nu wil verdiepen in harde of zachte verkoop, of je gesprekstechnieken tijdens een verkoop wil bijschaven, ben je bij ons aan het juiste adres. Hier vind je alle verkoopopleidingen handig gebundeld.

Spreekt het aanleren van een stiel je toch meer aan? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Wil je als metser de fundamenten van een nieuw project leggen of werk je het als dakdekker of stukadoor liever af? Aan bouwopleidingen geen gebrek!

Zoeken naar die witte raaf

Als je als werkgever dringend op zoek bent naar die ene witte raaf om je vacature in te vullen, zal je ook een actieve rol moeten opnemen. Je vacature de deur uitsturen en wachten tot er iemand toehapt, zal namelijk geen optimaal resultaat opleveren.

Wil je echt het verschil maken met de aanwerving van een nieuwe kracht, zal je actief moeten zoeken. Het pure, jonge talent ligt voor het rapen, maar hoe je ze moet vinden en benaderen, kom je te weten in de cursus Millenials Recruiting.

Ook sociale media lenen zich perfect tot het opsporen van je toekomstige collega's. Weet je niet hoe je aan je zoektocht op Facebook of LinkedIn moet beginnen? Schrijf je dan in voor Slim Rekruteren met Social Media en strik de talenten van morgen!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS