blog-post

Recept: beautyburger

Ingrediënten
– 600 g gekruid kippengehakt
– 1 ui
– 3 el fijngehakte koriander
– olijfolie
– 1 tomaat
– ½ komkommer
– enkele blaadjes ijsbergsla
– 2 grote augurken
– 4 volkorenbroodjes
– tomatenketchup
– peper en zout
 
Bereiding
Pel de ui en snipper fijn.
Meng het kippengehakt met de ui en de koriander. Kruid eventueel met peper en zout. Maak vier gelijke bollen en druk ze plat, zodat je hamburgers krijgt.
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers op een hoog vuur aan tot ze een korstje hebben. Zet het vuur lager en laat de hamburgers zachtjes volledig garen.
Was de tomaat en de komkommer en snijd in schijfjes. Snijd de sla fijn en de augurken in repen.
Snijd de broodjes open en leg er wat sla op. Leg de hamburgers op de sla en bedek ze met tomaat, komkommer en augurk. Werk af met wat ketchup.
 
Actieve hoofdingrediënten
Kippengehakt is een zeer mager alternatief voor het klassieke runds- of varkensgehakt. De groenten zorgen voor de nodige antioxidanten, zodat je toch een lekkere hamburger kunt eten en tegelijkertijd aan je uiterlijk kunt werken. Komkommer en augurk behoren tot dezelfde familie. Ze bevatten beide zeer veel vitamine C die de collageenproductie stimuleert.
 
Wil je meer weten over afslanken en gezonde voeding? Volg dan de opleiding afslankingsconsulent aan De Schoonheidsschool.
Ben je geïnteresserd in alles wat te maken heeft met voeding? Ontdek al onze voedingsopleidingen aan De Schoonheidsschool of het centrum voor afstand-en avondonderwijs!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS