Pff..zware dag!

04/07/2018 Thomas Verlinden

Heb je een zware dag achter de rug? Ga dan voor een gezonde maaltijd in plaats van fast food. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat ongezonde voedingswaren ons stresspeil nog meer de hoogte in duwen.

Alcohol

Dacht je dat een glaasje wijn je helpt ontspannen? Dan heb je het helaas mis. Alcohol vermeerdert namelijk de uitstoot van het stresshormoon cortisol. In plaats van je te relaxen, geeft het je een stressy gevoel.

Energiedrankjes

Ook energiedrankjes kan je maar beter links laten liggen. Die cafeïnebommen zitten namelijk propvol suiker. Gevolgen: nervositeit en een slechte nachtrust.

Frieten

Wie eet nu niet graag een pakje frieten? Toch kan je maar beter ‘neen’ zeggen tegen de lekkernij, als je je gestresseerd voelt. De overdosis vetten en koolhydraten in de frieten doen je energiepeil namelijk aanzienlijk dalen.

Pikant

Lekker is het wel, zo’n pikante Mexicaanse schotel. Toch is het niet echt goed voor je lichaam. Mensen die met stress kampen, hebben namelijk vaak ook last van een trage spijsvertering. Daardoor blijven pikante maaltijden langer in je maag, waardoor je brandend maagzuur kunt krijgen.

 

Wil je mensen naar gezondere eet- en leefgewoonten begeleiden? Wil je hen helpen hun leven meer in evenwicht te brengen? Heb je interesse in alternatieve behandelwijzen, zoals bijvoorbeeld aromatherapie, moxatherapie en verschillende massagetechnieken? Kies dan nu voor de unieke opleiding gezondheidsconsulent van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van gezondheidsconsulent snel in de vingers wil krijgen.

De opleiding tot gezondheidsconsulent(e) valt uiteen in twaalf modules. Je kiest zelf waar en wanneer je deze modules volgt. Je hebt anderhalf jaar de tijd om met de laatste module te starten. Je kan met andere woorden deze opleiding volledig vrij inplannen volgens jouw eigen agenda.

 

Andere opleidingen rond gezondheid of natuur? Ontdek ze allemaal aan De Schoonheidsschool of het centrum voor afstand-en avondonderwijs.

 

 


relatedBlogs

Plons

Alle clichés in één tel weggewerkt

Beleggen? Met deze tips verklein je het risicopreviousLabel

Indische massage

nextLabel

Far far away

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Kindervoedingsadviseur

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Kindervoedingsadviseur!

Sportvoedingsadviseur

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Sportvoedingsadviseur!

Voedingsdeskundige Allround

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Voedingsdeskundige Allround!

Natuurvoeding

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Natuurvoeding.

Gezondheidscoach Allround

Kies voor de cursus Gezondheidscoach Allround en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

studyCategories


Schoonheidszorgen

Natuur

Gezondheidszorg & Welzijn

Evenwichtig Leven

Coaching

blogTags


GezondheidsconsulentGezond leren etenLerenOnderwijsOpleidingCursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0