blog-post

Open niet enkel de doos

Er wordt gezegd dat onze twee hersenhelften allebei een andere functie hebben. De linkerhersenhelft staat voor de ratio terwijl de rechterhersenhelft voor creativiteit staat. Als we dan gaan kijken naar ons Vlaamse onderwijs, dan kunnen we vaststellen dat enkel onze linkerhersenhelft wordt aangemoedigd. Enkel vakken als godsdienst, plastische opvoeding, techniek en richtingsgebonden creatieve vakken stimuleren de rechterhersenhelft. Daarom hebben we ook vaak moeite om uit de box te denken of willen we alles vastzetten. Iemand die gelooft is vaak raar, want je ziet God toch niet?
 
Door creatief in het leven te staan, leef je langer. Het is dus helemaal niet slecht! Het kan ook je leven vermakkelijken en je job draagbaar maken.
 
Ook wordt er gezegd dat mensen die met links schrijven, creatiever zijn dan rechtshandigen. Je linkerhersenhelft heeft namelijk de controle over het rechtste deel van je lichaam en je rechterhersenhelft heeft de controle over je linker. Of dat linkshandigen nu echt creatiever zijn en het geen fabeltje is, dat weten we niet. We weten wel dat iedereen creatief kan zijn als je maar genoeg wilskracht hebt.
 
 
Ben jij een creatieveling of wil je het graag stimuleren? Ontdek onze opleidingen onder het thema Tekenen en schilderen en bekom een echte artiest.
 
 

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS