Ontdek Adobe Sensei, het slimste snufje van Photoshop

20/07/2022 Thomas Verlinden

Wie een succesvolle carrière in de grafische sector wil uitbouwen, blijft maar best op de hoogte van de laatste nieuwe snufjes van Adobe Photoshop. Dit populaire beeldbewerkingsprogramma omvat heel wat geavanceerde tools die jouw designs naar een hoger niveau tillen. Zo ook Adobe Sensei: de artificiële intelligentietool van Photoshop die jouw creatieve en commerciële potentieel verbetert. Hoe deze slimme tool dat juist doet? Dat ontdek je hieronder.
 

Wat voor intelligentie? 

Artificiële intelligentie duidt op de mogelijkheid van machines of softwaresystemen om menselijke vaardigheden (zoals creëren of plannen) te verwerven en die vaardigheden te verbeteren op basis van inkomende informatie. In mensentaal wil dat zeggen dat een computer(systeem) jouw taken uit handen neemt door de manier waarop je deze taken uitvoert, voortdurend te analyseren. Dat klinkt alvast veelbelovend, toch?
 

Mens en machine hand in hand

"Machines die mijn creativiteit verhogen? Dat zal wel!" Toegegeven, dat was ook onze eerste reactie. Maar de missie van Adobe is duidelijk: artificiële intelligentie is een meerwaarde in plaats van een vervanging. Je job in de grafische sector is dus nog steeds veilig, al zal je wel moeten samenwerken met je nieuwe, extreem intelligente collega. Op vlak van creativiteit wil Adobe Sensei vooral de efficiëntie van je creatief denkproces verhogen. Dat doet de tool door enkele tijdsbesparende functies te voorzien. Denk daarbij onder andere aan:
 
  • Automatisch taggen: afbeeldingen worden automatisch gefilterd op basis van wat erop te zien is. Zo vind je gemakkelijk beelden die aansluiten bij jouw idee. 
  • Gezichtsherkenning: de gelaatsuitdrukkingen op afbeeldingen worden automatisch herkend. Kijkt je model een beetje te droevig? Dan corrigeer je haar expressie simpelweg met behulp van van je artificiële kompaan.
  • Voor- en achtergrondherkenning: de tool is in staat om de voor- en achtergrond van een afbeelding van elkaar te (onder)scheiden. Hiermee knip je elk gewenst element snel uit een afbeelding.
...En een heleboel andere handige functies. Maar deze ontdek je zelf tijdens onze groepsles of Virtual Class Photoshop voor Gevorderden, dat is leuker. 
 

Meesterlijk marketingmanagement

Ook je marketingskills krijgen een artificieel duwtje in de goede richting. Zo voorspelt Adobe Sensei het gedrag van je doelpubliek op basis van de analyse van hun individuele voorkeuren. Hierdoor ben jij in staat om je designs beter af te stemmen op de noden en wensen van je klant of werkgever. Vanaf nu is je eerste ontwerp dus meteen een schot in de roos, van een pluspunt gesproken! Bovendien geeft de tool je meer inzicht in de statistieken van je campagnes. Op die manier krijg je meteen een overzichtelijk beeld van de resultaten van jouw werk. 
 

Meer van dat

Wil je de wisselwerking tussen Adobe Photoshop en Sensei met eigen ogen in actie zien? Ben je daarnaast ook nieuwsgierig naar geavanceerde toepassingen zoals Mockup en 3D-bewerkingen? Schrijf je dan in voor onze groepslessen of Virtual Classes Photoshop voor Gevorderden
 
 


relatedBlogs

Britts zoektocht naar een bewuster leven

6 tips voor de perfecte nagels

Yasmine startte als Grafisch Vormgever


relatedCourses


previousLabel

Maak je eigen zeep en wasmiddel!

nextLabel

Oud-studente en Spiritueel Coach Joyce geeft je 3 simpele tips voor een leven vol rust

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Photoshop Gevorderden

Ga voor de studie Photoshop Gevorderden en lanceer je carrière als Grafisch Ontwerper.

Photoshop Gevorderden

Volg enkele lessen Photoshop voor Gevorderdenen word snel Grafisch Ontwerper.

studyCategories


Fotografie & Media

Computervaardigheden

Grafische Vormgeving

ICT & Webdevelopment

blogTags


PhotoshopGevorderdenAdobeSenseiArtificiëleIntelligentieGroepslesVirtual classExpertGrafischDesign

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0