blog-post

NYFW 2019

Terwijl New York Fashion Week stilaan ten einde loopt, overlopen we graag even de belangrijkste trends voor je op en naast de catwalk.

1. (Knie)sokken in sandalen maken een comeback

Dirty Pineapple - een modelabel uit Shanghai - maakt op NYFW een statement met gele kniesokken in zwarte sandalen. Verder overheersen ook color blocking en het androgene gegeven (unisex kleding) hun collectie. Of de gewaagde versie van deze typisch gevreesde combinatie écht een comeback zal maken, laten we aan jullie over. Hier alvast een draagbare versie:

2. Victoriaans drama

Designer Graham Tyler heeft duidelijk teveel naar de serie Handmaid's Tale gekeken en haalt zijn inspiratie uit de typische kostuums. Zijn modellen lijken wel van een schilderij geplukt, of ze drágen het.

Chiara Boni accentueert de rondingen van de moderne vrouw dan weer met acccenten uit de Victoriaanse mode. Suède, peplum tops en kokerrokken zwaaien bij haar de scepter. Nét als duimgaten! Haal dus zeker jouw peplum jurk uit de kast, en combineer die voor een extra leuk effect met suède botjes in een opvallende kleur!

   óf      
3. Wild wild West

De collectie van Linder doet sterk denken aan de Amerikaanse rood-blauw-witte vlag, met een knipoog naar de cowboys. Ga dus zeker even vintage shoppen naar een suède bruine vest en combineer die met een wit hemd, jeans en suède laarsjes voor een draagbare dagelijkse look.

4. Baby, it's cold outside

Voor Chenpeng is het blijkbaar absoluut normaal om gewikkeld in je deken de straat op te gaan... Hoe we deze look (net zoals die van Laurence & Chico) draagbaar kunnen maken? Misschien kunnen we deze beter toeschrijven aan de modegrillen van fashion week...

5. Minimalisme

Wat wel opvalt zijn de simpele lijnen en de gesofisticeerde neutrale kleuren van Camilla & Marc en Keenkee. Minimalisme is duidelijk een modetrend in 2019 waarbij oversized mág, maar niet moet. Een zeer draagbare collectie dus. Deze alledaagse kleding is trouwens makkelijk te vinden bij Uniqlo, die zich deze trend overigens al enige tijd eigen hebben gemaakt.

Wil je minimalisme wel uitproberen, maar niet direct heel je garderobe omgooien? Spat dan wat witte verf op een zwart t-shirt, zoals in de nieuwste collectie van ERR;OR. Je verfpot ook over je haar kieperen is echter op eigen risico...

 
Bron foto's NYFW: fashionweekonline.com/

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS