blog-post

Nail Art = kunst op zich(t)

Creativiteit is een must en dat heeft ieder in zich, we moeten het soms meer exploderen. Heb jij daar zin in en houd je ervan om te gekke nagels te zetten, lees dan zeker verder! In acht lessen leer je een heleboel zoals bijvoorbeeld marmer op nagels te zetten. 
 
Daarom ging ik woensdag een kijkje nemen tijdens de opleiding Nail Art in Gent waar docente Vanessa ons de techniek demonstreerde. 'Je kan de Marble nails of waternagels zelf maken met behulp van water of gel. Je trekt hierbij willekeurig strepen en lijnen met een striper-penseel en deze worden vervolgens vervaagd. Hoe meer de kleuren contrasteren, hoe beter het effect en hoe zichtbaarder de 'marble nails' zullen worden', vertelt Vanessa.
Diep gefocust gingen de studenten aan de slag. Eerst door het aanbrengen van een zwarte of witte onderlaag, vervolgens door twee kleuren op basis van alcohol te mengen. De juiste penseeltechniek en een losse hand zorgen voor het beste resultaat. En dit kan enkel door veel te oefenen en veel fouten te maken (want uit je fouten leer je). Tot slot werd het geheel uitgehard en werd er een toplaag aangebracht. Het resultaat mocht er zeker wezen.
 
Het aanbod van de lessen ziet er trouwens veelbelovend uit: 
  • Stripe it (trendy, kruissteek, snakes, romantische ruiten en vlechtwerk)
  • Mandala nails
  • Baby Boom nails
  • Bridal nails
  • Chrome nails
  • Trend Look nails
  • Snelle Nail-Art
Voor elk wat wils! 
 
Nail Art maakt verder ook deel uit van het opleidingstraject Nagelstylist(Allround). Nadat je dieper ingegaan bent op het plaatsen en bijwerken van gelnagels en gellak, leer je daarnaast dus ook hoe je de leukste nagelversieringen creëert! Voor je het weet kan je als professionele nagelstyliste aan de slag en zorg je ervoor dat jouw nagels een echte eye-catcher zijn!
 

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS