blog-post

#MeToo

Het afgelopen jaar verscheen deze hashtag spijtig genoeg een paar keer in beeld. Vrouwen én mannen die lastig werden gevallen op het werk of tijdens het uitgaan. 
 
Er zijn heel wat discussies ontkrachtigd en de wereld vol mensen die de hashtag deelden, willen maar één ding: bewustwording en deftige maatregelen. 'Poepke' of een klets op de kont, lijkt misschien grappig, maar je kwetst de andere ermee. Je komt ongewild hun persoonlijke wereld binnen.
 
Heel wat bedrijven hebben extra maatregelen genomen en er zijn heel wat mensen ontslagen. Maar wat zijn die extra maatregelen en hoe zorg ik als werknemer voor een luisterend oor? Hoe ga ik ermee om als iemand iets vertrouwelijks zegt? Communicatie lijkt iets makkelijk, maar vaak weten we niet hoe we moeten reageren tijdens zo'n situaties. De hashtag is daardoor in eerste instantie opgekomen. Mensen gehoor willen geven aan die seksuele intimidatie. Als leidinggevende moet je een veilige werkplek creëren.
 
Sta je nog niet al te stevig in je schoenen om op te treden of zie je even het bos niet door de bomen? Geen zorgen, je bent niet alleen. Volg bij het centrum voor avond- en afstandsonderwijs een groepscursus en wees de kapstok van jouw bedrijf. Kom erachter wat je moet doen en hoe je moet optreden.
 
Samen gaan we de wereld tegenaan!
 
Ben je gebeten als leidinggevende om iets nieuws bij te leren? Ontdek al onze cursussen om je leidingsskills te optimaliseren.

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS