blog-post

Mamma mia, basilicum!

Basilicum is hét verfrissend ingrediënt voor in je eten. Daarom willen wij, het centrum voor afstand-en avondonderwijs, jou een paar tips geven om je favoriete plantje goed te laten bloeien!
 
Tip 1
 
Koop je plantje in een tuincentrum of plantenwinkel. Basilicum heeft veel liefde nodig en in een supermarkt gaat die verwaarloosd zijn. De plantjes in een supermarkt verkopen ze ook voor consumptie, dus die gaan sowieso niet al te lang mee.
 
Tip 2
 
Basilicum heeft veel zon nodig, zoals in het land  van oorsprong. Zet het dus op een plek waar het zeker vijf uur per dag zon(licht) krijgt.
 
Tip 3
 
Plant de basilicum in een pot met gaatjes of stenen. Het heeft veel water nodig, maar toch staat het best niet altijd in het nat. Je ziet dat de plant teveel water krijgt als de blaadjes geel zien.
 
Tip 4
 
Pluk altijd eerst het bovenste blaadje, zo zal de plant mooier groeien. De bloemen die eraan kunnen groeien, verwijder je best onmiddellijk. 
 
P.S.: Heb je rode basilicum al geprobeerd?
 
 
Ben jij graag bezig in je tuintje en is jouw tuin jouw paradijs? Ontdek onze opleiding tuinontwerper en tal van andere natuuropleidingen, en creëer in een mum van tijd groene vingers.

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS