blog-post

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage wordt toegepast als het lichaam problemen heeft met een teveel aan afvalstoffen in het weefsel en wanneer de afvoer problemen vertoont. Deze massagetechniek werkt dus bijzonder ontgiftend. De techniek steunt de afvoer van afvalstoffen en zorgt ervoor dat de afbraak in het lichaam gebeurt. Manuele lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfeoedeem.
 
Er wordt ritmisch en heel zacht een spiraalvormige druk op de lymfeklieren en lymfebanen uitgeoefend. De handgreep is belangrijk, want die moet inspelen op het openen en sluiten van de kleppen in de lymfebanen en haarvaatjes. Alleen zo kan je overtollig vocht afvoeren. Het lymfestelsel is een aanvullend tweede afvoersysteem dat naast de bloedsomloop helpt om overtollig vocht, afvalstoffen, lichaamsvreemde elementen en gifstoffen sneller te verwijderen. Het lymfestelsel heeft geen pomp zoals het hart en vloeit dus zeer traag, met onze massagetechniek gaan we deze versnellen en stimuleren zodat het vocht in ons lichaam sneller vernieuwd wordt.
 
We werken met zachte huiddraaiingen en verschuivingen met druk- en ontspanningsfase, zodat de lymfe in het lymfevaatje kan opgenomen worden en verder naar de grotere lymfevaten stroomt om uiteindelijk terug in het hart en bloedsomloop uit te monden. In de lymfeklieren wordt de lymfe gekeurd en ontdaan van afvalstoffen en bij infectie worden er lymfocyten toegevoegd: de klieren zwellen. We verhogen zo onze immuniteit.
 
Wil je meer weten over professionele en wetenschappelijke ondersteunde massagetechnieken? Wil je graag je kennis en expertise uitbreiden en de techniek beheersen van manuele lymfedrainage? Volg dan deze professionele opleiding aan De Schoonheidsschool.

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS