Kopje thee


Gezondheidszorg & Welzijn @Centrum voor Afstandsonderwijs
Nathalie Focant | 2018-07-06

Wie al eens graag geniet van een kopje thee, zal blij zijn te horen dat zijn/haar favoriete drankje heel wat stoffen bevat die kanker helpen bestrijden. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat, hoe langer je thee laat trekken, hoe meer stoffen er vrijkomen die resistentie tegen kanker opbouwen. Wie thee dronk die zo’n vijf minuten had getrokken, had meer polyfenolen – of antioxidanten – in het bloed. Voor zakjes thee was het effect eveneens merkbaar, zij het in mindere mate.
 
Thee heeft dus een positief effect op de gezondheid. Meer en meer mensen schuiven dan ook hun kopje koffie aan de kant en schenken zichzelf eerder een beker thee in. Wie geïnteresseerd is in de heilzame krachten van de warme drank, kan zich verdiepen in de opleiding ‘Theesommelier’. Eerst en vooral word je ingeleid in de geschiedenis van thee en de theeproductie. Nadien is het tijd voor de praktijk: je leert het perfecte kopje thee bereiden, de tijden die je hierbij hanteert en de juiste technieken om thee op te gieten.
Ook leer je het verschil tussen de theesoorten en hoeveel graden het theewater mag zijn. Wist je dat je het water voor je thee niet mag laten koken?
 
Is jouw interesse gewekt? Bekijk dan hier het gratis proefhoofdstuk en schrijf je meteen in om met je opleiding te starten. Veel succes!
 
Nog andere voedingopleidingen? Ontdek ze allemaal aan het centrum voor avond-en afstandonderwijs!