blog-post

Kijken mag, aankomen niet

Ook zo'n last van je huid? Smeren we er dan maar een tiental crèmepjes op? Geen goed idee! 
Ons lichaam geeft vaak dingen aan waar we moeten opletten. Het communiceert met ons. Echter, is het een hele boel coderen. Kraak jij mee de code?
 
Je neus
De huid van je neus en vanaf de neusbrug tot onder de ogen, correspondeert met je hart. Wanneer dat stukje huid wat roder wordt, betekent het dat je problemen hebt aan je hart of een verhoogde bloeddruk. Natuurlijk is dit niet rechtlijnig. De roodheid van je neus kunnen we ook steken op je alcoholverbruik. 
Puistjes op je neus? Je maag vertelt je dat het vettig eten, de chocolade of het pikant eten, niet zo'n goed idee was.
 
Je hals
Is je hals een beetje opgezwollen of heb je rode vlekken? Je immuunsysteem is aan het knokken tegen die helse bacteriën. 
De puistjes op je hals zijn dan weer een gevolg van stress.
 
Je voorhoofd
De huid van je voorhoofd staat in connectie met je galblaas en spijsverteringskanaal. Heb je daar last van rode plekken of een gezwollen voorhoofd? Dan heb je waarschijnlijk de laatste dagen niet veel gezonds binnen. Vergeet niet veel water te drinken!
 
Je kin
Ziet de huid van je kin er niet zo gezond uit? Waarschijnlijk heb je dan iets te veel suiker naar binnengespeeld. 
Wanneer je kin echter blauw ziet, kan dat wijzen op nierproblemen.
 
Je ogen
Wallen krijg je niet alleen door slaapgebrek, maar ook door een slechte conditie van je nieren en door uitdroging. 
 
Tussen je ogen
Deze plek hangt samen met je lever. Wanneer je dus iets te vettig hebt gegeten, verkrijg je puistjes of bultjes op die zone. Een allergische reactie uit zich ook meestal op die plek.
 
Je mond
Pukkels rond de mond zijn een teken dat je aan het menstrueren bent. Je brengt je huid tot rust door een goed dutje te doen.
Als de huid rond je mond gelig wordt, dan is er waarschijnlijk iets mis met je spijsvertering. Een groene kleur kan wijzen op je lever.
Gesprongen lippen zijn dan weeral niet enkel een teken van de koude, maar ook door te veel drinken van koolzuurhoudende dranken. Wederom: water drinken ladies!
 
Je wangen
Zien je wangen er niet uit en kom je niet van een bokswedstrijd? Dan kan er iets schelen aan je longen. 
Rode wangen zijn dan weer te wijten aan de bloedcirculatie.
 
 
Acupressuur
Dat is toch wel wat hé, die analyses van onze huid? Duik natuurlijk niet direct het medicijnenkastje in, maar probeer onze gulden tip: acupressuur. Door te werken met de handen stimuleer je de energiestromen in je lichaam. Door de juiste plekjes te masseren, krijg je een ontspannende werking en minder klachten! Tof hé, die Chinezen!
 
 
Wil jij graag nog meer weten over acupressuur of wil je het graag uitoefenen? Ontdek onze opleiding acupressuur aan De Schoonheidsschool!
Leer je graag nog meer bij over gezondheid? Ontdek onze gezondheidsopleidingen aan De Schoonheidsschool!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS