Je omscholen naar een administratieve job werkt!

15/04/2020 Thomas Verlinden

We spraken met Charlotte, 25 jaar. Na een eerste carrière in de medische sector moest ze noodgedwongen door gezondheidsproblemen een radicale carrièreswitch maken. Zoals veel mensen had ze veel vragen. Hoe kan ze er zeker van zijn dat ze een sector kiest die haar kansen op de arbeidsmarkt vergroot en haar echte professionele mogelijkheden biedt? Ze vertelt ons hoe ze haar professionele heroriëntatie in de administratieve sector heeft ervaren!
 
Hallo Charlotte, kun je jezelf voorstellen en ons vertellen over je carrièrepad?
"Ik ben zorgassistent van opleiding en heb een aantal jaar in verpleeghuizen en ziekenhuizen op verschillende afdelingen gewerkt. Vanwege gezondheidsproblemen moest ik de beslissing nemen om van richting te veranderen, wat niet gemakkelijk was gezien het feit dat ik voor dit beroep had gestudeerd en dat dit soort specifieke diploma's je niet de kans geven om in veel andere sectoren aan de slag te gaan. De kansen die ik had om ergens anders aangenomen te worden waren vrij beperkt en het was daarnaast voor mij ook moeilijk om mij voor te stellen dat ik iets anders moest gaan doen."
 
Je hebt er dus voor gekozen om opnieuw te studeren zodat je je kansen terug zou vergroten. Hoe heb je je nieuwe richting gekozen en wat waren je angsten?
"Ik wilde aanvankelijk in de medische sector blijven omdat dat het enige was dat ik kende en onder de knie had. Maar daarnaast wou ik ook nieuwe skills leren die me overal van pas zouden komen. Dus besloot ik de opleiding tot medische secretaresse te volgen. Aangezien ik nog steeds aan het werk was, moest ik een opleidingscentrum vinden dat me de nodige flexibiliteit bood. Ik was bang dat ik geen tijd zou hebben om goed te studeren en dat ik bijgevolg niet zou slagen. Gelukkig was de docent erg aanwezig en begeleidde hij mij gedurende de hele training om vooruitgang te boeken, vertrouwen te winnen en er te komen."
 
Heb je na afloop van de opleiding gemakkelijk een baan gevonden? Hoe voel je je in je nieuwe beroep?
"Zodra ik afgestudeerd was, begon ik heel breed te solliciteren en kreeg ik direct al een baan bij een bedrijf als secretaresse en assistent. Ik ben na mijn studies naar verschillende sollicitatiegesprekken gegaan en heb uiteindelijk de baan kunnen kiezen die ik zelf wilde doen. Dus deze training heeft me echt geholpen om me te heroriënteren en een nieuw langetermijnperspectief te vinden. Bovendien vond ik het ook wel belangrijk om te weten dat het hierbij niet zou stoppen. Als ik in de toekomst nood zou hebben aan meer verantwoordelijkheid, dan weet ik dat ik mits de nodige scholing kan doorgroeien naar een managerspositie bijvoorbeeld."
 
We danken Charlotte hartelijk voor het delen van haar ervaring met ons. Zij volgde succesvol een opleiding tot medisch secretaresse en een paar maanden later kreeg ze haar nieuwe baan! Een geslaagde heroriëntatie via Afstandsonderwijs. Een switch naar de administratieve sector is en blijft een verstandige keuze die leidt naar een zekere toekomst, wat de omstandigheden ook mogen zijn! Aarzel dus niet en ontdek ons volledige administratieve aanbod!


relatedBlogs

Mindmaps: ook voor jou?

Diploma Secundair?

Investeer in de toekomst van jouw vrienden & familiepreviousLabel

Handy tips to get the perfect shot

nextLabel

10 tips voor leiders in een crisis

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Administratief Bediende

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

Vastgoedbediende

Volg de opleiding Makelaar en word een krak in je vak als Administratief Makelaar.

Communicatiemanager

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Excel

Leer werken met formules in de opleiding Excel. Schrijf je in voor een cursus in de buurt

Medisch Secretariaat

Maak werk van je carrière met deze praktijkgerichte opleiding Medisch Secretariaat

studyCategories


Administratie & Onthaal

blogTags


Medisch secretaresseMedischSecretariaatAdministratieAdministratiefAdministratieve vaardighedenStudieThuiscursusThuisstudieOpleidingCharlotte

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0