blog-post

Hotstone massage

De hotstone massage is vrij nieuw voor Europa maar kent toch een eeuwenoude traditie. Ze was al gekend in Engeland (Stonehenge oldstones) en in de Griekse en Romeinse badhuizen. De Inca’s en Indianen maakten in zweethutten en in diverse rituelen gebruik van de hotstones. In Azië en India werden de stenen gebuikt voor het voorkomen en het behandelen van ziekten. Daar was de hotstone massage de voorloper van de accupunctuur.
 
De hotstones zijn basalt stenen, gevormd uit gestolde lava (stollingsstenen). Ze zijn door de hitte ontstaan en hebben een grote dichtheid en een hoog ijzergehalte. Hierdoor wordt de warmte goed vastgehouden en slechts langzaam afgegeven. Het zijn goede geleiders en doorgevers voor energie en versterken daardoor de energetische kwaliteiten van de masseur.
 
Je vindt deze stenen in de zee of in rivierbeddingen van vulkanische gebieden. De stenen worden voornamelijk gevonden in Hawaï, Argentinië, Peru en Indonesië. Deze stenen worden door het stromende water van de rivier of door eb en vloed jarenlang geslepen tot ze een gladde en ronde vorm bekomen. Volgens het Indiaanse geloof bevatten de stenen de vier elementen, namelijk water, aarde, vuur en wind. Omdat de natuur heel heilig is, reinigen en zegenen ze de stenen.
 
Ben je schoonheidsspecialiste van opleiding of heb je reeds een opleiding tot massagetherapeut achter de rug en wens je je kennis bij te schaven? Neem dan deel aan een eendaagse workshop hotstone massage via De Schoonheidsschool

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS