Het avontuur van Wendy: van bediende tot zelfstandige barista

11/05/2021 Thomas Verlinden

Na haar ontslag moest Wendy opnieuw op zoek naar werk. Gelukkig had ze omwille van haar leeftijd recht op outplacement en werd ze door haar werkgever ondersteund bij haar zoektocht. Ze besloot haar carrière helemaal over een andere boeg te gooien en volgde bij ons een opleiding tot barista. Momenteel baat ze als zelfstandige haar eigen café uit.

Net na haar 49ste verjaardag kreeg Wendy te horen dat het bedrijf waar ze voor werkte aan herstructurering toe was. Hierdoor zag haar werkgever zich genoodzaakt haar niet langer in dienst te houden. "Natuurlijk was dat even slikken", vertelt Wendy. "Ik werkte er al twintig jaar, en zag mezelf wel tot mijn pensioen bij die werkgever blijven. Toen ik er echter meer over begon na te denken, nam de twijfel stilaan toe. Was dat wel echt wat ik wou?"

Uiteraard werd Wendy niet aan haar lot overgelaten. Als 45-plusser had ze recht op outplacement en werd ze door haar werkgever goed bijgestaan bij het zoeken naar een nieuwe job. "Samen gingen we op zoek naar werk dat aansloot bij mijn toenmalige functie, wat met administratie te maken had. Na een hoop vacatures te hebben doorgenomen, daagde het me pas echt. Ik droomde er al lang van om mijn eigen cafeetje te beginnen. Waarom zou ik die kans nu niet eindelijk grijpen?"

Zo'n ommegooi vraagt natuurlijk bijscholing. Op die manier kwam Wendy's werkgever terecht bij het Centrum voor Avondonderwijs, waar ze niet enkel zou leren hoe ze een echte barista kon worden, maar ook hoe ze een bedrijf moest runnen. "Op nog geen half jaar had ik plots twee diploma's op zak, omdat de planning van jullie school zich moeiteloos aan mijn leven aanpastte! Met de gecombineerde begeleiding van jullie school en mijn werkgever voelde ik mezelf helemaal klaar om mijn droom in vervulling te laten gaan!"


relatedBlogs

Grafisch Vormgever: Het mooiste beroep ter wereld

Old = New

Hotstone massage


relatedCourses


previousLabel

From secretary to office manager

nextLabel

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Barista

Leer alles over koffiesmaken, aroma's, latte art en nog zoveel meer.

Start je eigen zaak

Droom jij van een topjob waar je ontzettend veel plezier en voldoening uit haalt?

Start je eigen zaak

Als je nu start met de cursus Start je eigen zaak, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

Barista

Volg je groepslessen van thuis uit via Zoom. Ontdek onze Virtual Classes.

Start je eigen zaak

Combineer groepslessen en een thuisstudie in de Virtual Class formule.

studyCategories


Administratie & Onthaal

Management & Bedrijfsvoering

Boekhouden

Horeca & Hospitality

blogTags


BaristaZelfstandigOutplacementOpleidingOntslagOntslagenWerkgeverEx-werknemerWerknemerExCentrum voor avondonderwijsCentrum voor afstandsonderwijsCentrumAfstandsonderwijsAvondonderwijsVolwassenenonderwijsAvondschoolLes curs

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0