blog-post

Help, wat koop ik voor mijn lief??

Koppels geven het al jaren cadeau, maar vaak ontstaan er echte blunders. De mondhoeken gaan aarzelend omhoog en je weet direct dat ze het niet goed vinden. Met onze tips gebeurt dat nooit meer!
 
Wij stelden een gids samen die geurnoten linkt aan de persoonlijkheid van je vriendin of vrouw. Toon je partner dus dat je haar echt kent met een parfum dat perfect is afgestemd op haar karakter. We maken een onderscheid tussen vijf basistypes.

Bloementype

Bloemtypes kan je snel herkennen aan kleding en uiterlijk. Bij koud weer trekken ze te luchtige kleding aan en bij warm weer te koude kleding. Het belangrijkste is dat het er goed uitziet. Een bloemtype is enthousiast, soms impulsief en gevoelig voor mooie muziek, kleuren en geuren. Ze houdt van luxe, heeft een levendige fantasie en is heel creatief. Dit type kan ook wel snel uit balans raken, omdat ze ontvankelijk zijn voor prikkels van de buitenwereld. 
Koop voor dit type een parfum met noten van roos, jasmijn, neroli, ylang-ylang, tuberoos of mimosa.

Kruidentype

Deze types zijn ware organisatietalenten. Ze kunnen moeilijk stilzitten en blijven doorgaan, want er is altijd wel iets te doen. Kruidentypes vinden uiterlijk minder belangrijk en kleden zich vooral functioneel. Ze nemen vaak de zorgen van andere mensen op zich en nemen problemen uit handen.
Het kruidentype omhult zich graag met de geuren van tijm, rozemarijn, basilicum, salie, marjolein, oregano of pepermunt.

Citrustype

Duldt je vriendin geen onzin en heeft ze een positieve en vrolijke instelling? Kleedt ze zich kleurrijk en sportief? Dan is ze ongetwijfeld een citrustype. Ze houdt van structuur en kan goed organiseren en delegeren. Voor alles heeft ze een oplossing. Het is een humoristisch type, maar ze heeft moeite met mensen die lastig overkomen.
Ga voor dit type op zoek naar parfums met citroen, grapefruit, limoen, bergamot, sinaasappel of mandarijn.

Houttype

Zitten jullie vaak in een leuke bar diep verzonken in gesprek? Heeft jouw vriendin over alles een mening en is ze besluitvaardig? Dan zal ze houden van parfums met houtnoten. Ze kan goed leiding geven, maar zal eerst alles overwegen en analyseren, eventueel met nodig scepticisme. Houttypes kleden zich bewust neutraal en niet opvallend.
Ceder, sandelhout, cypres, rozenhout en kaneel zijn perfect voor haar.

Worteltype

Kan je vriendin gemakkelijk op zichzelf zijn en zich urenlang alleen op haar gemak bezighouden? Dan is ze een worteltype. Mensen kunnen bij haar terecht om hun hart te luchten. Ze heeft geduld, begrip en respect voor de andere. Haar kledij is warm en bestaat uit zachte stoffen.
Vind voor worteltypes een parfum gebaseerd op vetiver, iris of gember.
 
Geuren ondersteunen ons imago en onze persoonlijkheid. Ze werken erotiserend als een natuurlijk afrodisiacum. Maar bovenal werken geuren in op ons zijn. Parfumeurs willen ons met hun creaties in het diepste van onszelf raken en ons intense gevoelswaarnemingen doen ontdekken.
 
Ben je altijd uit op staaltjes om de nieuwste geuren te leren kennen? Ben je geïnteresseerd in de verschillende noten en de opbouw van een goed parfum? Wil jij mensen helpen bij hun zoektocht naar het perfecte geurtje? Schrijf je dan nu in voor de opleiding parfumconsulent van De Schoonheidsschool!
 
Geïnteresseerd in andere fashionopleidingen? Ontdek ze allemaal aan De Schoonheidsschool!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS