blog-post

Groene kometen

Natuurvoeding blijft een hot topic als het gaat om gezondheid en een evenwichtige levensstijl. Maar met een overaanbod aan keuzemogelijkheden, is het soms zoeken naar het nut van een voedingssoort. We helpen je alvast je eigen boontjes doppen.
 
Er zijn immers tal van erwtensoorten op de markt. Dop-, peul- en suikererwten of sugar snaps zijn er maar enkele van die voor menselijke consumptie bestemd zijn. Maar wat is nu het verschil? In principe niets. Het is dezelfde plant, maar het gaat telkens om verschillende rassen. Zo krijg je dikkere erwten, dunnere erwten of sappige peulen. Maar alle drie kan je met worteltjes combineren, of heerlijk in je wok doen.
 
Als je zelf erwtjes wilt zaaien in je tuin, moet je rekening houden met de hoogte van de plant (heeft hij ondersteuning nodig?), de zaai-en oogstdatum en het doel (ga je het zelf eten of niet?). Om zelf doperwten te kweken, raden we de Mechelse Krombek en de Wonder van Kelvedon aan. De Norli en reuzensuiker smaken het best als je peulerwten wil, en voor de sugar snaps zijn het de Sugar Ann en de Delikett die een ware delicatesse vormen.
 
Ben je op zoek naar nieuwe en verrassende recepten met erwtjes? Probeer dan eens huisbereide fishsticks en erwtenpurree, een couscoussalade met erwten, feta, munt en lamskroon, of mosseltjes met erwtjes, groene kruiden en witte wijn. Heerlijk en boordevol vitaminen, die groene kometen.
 
Wil je meer ontdekken over natuurvoeding en de toepassingen om creatief aan de slag te gaan met gezonde voeding? Schrijf je in voor de cursus Natuurvoeding, of ontdek al onze voeding gerelateerde opleidingen!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS