blog-post

Ga fris de zomer tegemoet!

Je eigen natuurlijke cosmetica maken is makkelijker dan je denkt en leuk om te doen! De ingrediënten en bereidingswijzen komen regelrecht uit de keuken en de producten zijn een feest van texturen, geuren en kleuren die alle zintuigen op scherp zetten.
De cosmetica-industrie gebruikt veel meer chemische producten en die kunnen gemakkelijk voor irritatie en allergieën zorgen. Natuurlijke, huidvriendelijke alternatieven kunnen daarom een goede oplossing bieden: ze bevatten immers natuurlijke antioxidanten.
Bij De Schoonheidsschool leer je zelf gezichtsmaskers maken met dagdagelijkse ingrediënten zonder chemische additieven. Hieronder geven we enkele van onze recepten prijs. Uiteraard bereid je tijdens onze opleiding nog veel meer!

Enkele tips vooraf

  • Een masker werkt het best in de huid als de poriën verwijd zijn. Dit doen we door de huid op te warmen met een warme doek, een bad te nemen …
  • Laat ook de ingrediënten op kamertemperatuur. Als ze juist uit de ijskast komen, zijn ze te koud. Ze sluiten de poriën direct.
  • Smeer het masker niet alleen op het gezicht maar ook op de hals en decolleté.
Maak dus kleine hoeveelheden. Als je toch te veel hebt, kan je dit gerust gebruiken op het lichaam.

Aardbeienmasker

Aardbeien helpen de vette huid en verkleinen de poriën. Ze trekken de huid samen en herstellen de opperhuid. De honing werkt ontsmettend, terwijl het citroensap zuivert.

Ingrediënten:

  • grote aardbeien
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels honing

Bereiding:

Pureer de aardbeien met de staafmixer. Roer deze puree door de rest van de ingrediënten. Laat je masker 20 minuten inwerken.

Ananasmasker

Dit masker is geschikt voor alle huidtypes. Ananas scrubt de huid en herstelt de vochtbalans.

Ingrediënten:

  • 50 gram ananas
  • 1 vierkant gaas van 20 bij 20 cm
Bereiding:

Pureer de ananas. Bedek het gelaat met het gaas en breng daarna de ananaspuree aan. Zo blijft het masker beter zitten. Laat het 15 minuten zijn werk doen.

Komkommermasker

Komkommers zijn ideaal voor de droge, vermoeide huid. Dit is een verfrissend masker dat het gelaat mooi egaal maakt.

Ingrediënten:

  • ¼ komkommer
  • 2 eetlepels honing
Bereiding:

Pureer de komkommer. Giet een beetje van het vocht weg en voeg de honing toe. Een kwartiertje is voldoende om je huid opnieuw te hydrateren.

 

Geniet van je masker, ontspan en laat je gelaat tot rust komen. Wil je graag nog meer maskers leren maken? Ben je benieuwd naar natuurlijke ingrediënten en hun deugddoende eigenschappen voor verschillende huidtypes? Wil je ook ontdekken hoe je zelf een scrub kan maken? Schrijf je dan in voor onze opleiding Gelaatsmaskers.

Ontdek al onze schoonheidsopleidingen aan De Schoonheidsschool en laat een wereld voor je opengaan!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS