Docente in de kijker: Melanie Eloy

19/11/2019

Het succes van het De Schoonheidsschool is voor een groot deel de verdienste van ons fantastisch docentenkorps. Zij vormen een echte inspiratiebron voor onze studenten en staan elke dag met de glimlach klaar om hen te begeleiden tijdens hun opleiding. Ook Melanie Eloy maakt deel uit van dit team. Als docente Schoonheidszorgen heeft zij al heel wat studenten geholpen om hun diploma te behalen. Wij laten je graag even met haar kennis maken.

Je hebt een tijdje geleden verschillende cursussen gevolgd aan De Schoonheidsschool waaronder voetreflexologie, gelnagels en hotstone massage. Hoe blik je terug op deze lessen? Was je altijd al geboeid door beauty en verzorging?

" Ik kijk heel erg positief terug op de lessen die ik gevolgd heb bij De Schoonheidsschool. Wat mij vooral aantrok is dat de lessen vooral praktijkgericht zijn en dat je veel tips meekrijgt van de docent. Je krijgt ook steeds de nodige theorie die je op je eigen tempo thuis kan instuderen. Van kindsaf vond ik masseren altijd heel leuk en moest ik iedereen altijd masseren. Mijn papa was podoloog en heeft me zijn passie doorgegeven denk ik."

De cursussen die je gevolgd hebt spitsen zich vooral toe op beauty en verzorging, maar zijn toch een beetje uiteenlopend van massage tot nagelbehandelingen. Vanwaar je specifieke keuzes?

"Naast reflexologie, tenen lezen, massages, ontharingen en nagelstyling biedt ik ook medische pedicure aan mijn cliënten. Mijn doel is steeds om de mensen te verwennen, maar ook om ze te helpen. Door de verschillende soorten therapieën aan te bieden kan ik voor hen het verschil maken. De nagelstyling is er nadien bijgekomen op vraag van mijn cliënteel. In deze branche ben je wel een beetje verplicht om alle trends op de voet te volgen."

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit? En wat zijn je toekomstplannen?

foto

"Mijn carrière zit momenteel in een lift. Ik ben een paar jaar geleden in bijberoep begonnen als voetreflextherapeute, met heel snel daarna gespecialiseerde voetverzorging. Nadien zijn er heel wat opleidingen gevolgd en zullen er zeker en vast nog volgen. Ik ben steeds meer gaan groeien tot een punt waar ik nu mijn zelfstandige activiteiten voltijds kan uitoefenen. Ik wil me nu meer specialiseren in verschillende soorten massages en verschillende soorten reflexologie. Les geven is nu ondertussen ook een passie voor mij geworden. Het doorgeven van mijn ervaring en het zien groeien en openbloeien van mijn cursisten is voor mij goud waard."

Intussen ben je al zelf docente van de cursussen handreflexologie, pedicure en massagetherapie op De Schoonheidsschool. Wat heeft bij jou de aanleiding gegeven om zelf te gaan doceren? En hoe lang geef je al les bij De Schoonheidsschool?

"Ik geef ondertussen al een jaar les aan De Schoonheidsschool. In de opleidingen die ik zelf volgde, gaven de medecursisten mij aan dat ik goed uitleg kan geven op een rustige en duidelijke manier en dat ik goed les zou kunnen geven. Ik heb ondertussen al een paar stagiaires in mijn praktijk mogen begeleiden en vind het steeds boeiend om hen ook een deel van mijn ervaring mee te kunnen geven. Doordat de lessen in De Schoonheidsschool vooral praktijkgericht zijn en ik steeds positief was over de gevolgde lessen, wilde ik daar graag deel van uitmaken."

Wat zijn de voordelen van handreflexologie?

"De voordelen van handreflexologie zijn dat je de reflexologiegrepen op je eigen handen snel kan toepassen waar en wanneer je dit wil. Heb je last van hoofdpijn en ben je aan het aanschuiven in de rij in de supermarkt? Masseer dan gewoon de zone van het hoofd op je vingers, en weg is de hoofdpijn! Dit zou eigenlijk de eerste hulp bij klachten moeten zijn, in plaats van snel te grijpen naar een pijnstiller."

Wat zou je zeggen tegen iemand die niets over alternatieve geneeswijzen weet om hem/haar toch over de streep te trekken?

"Alternatieve geneeswijzen worden vaak als ‘zweverig’ gezien, omdat je de effecten en weldaden van deze geneeswijzen niet kan verklaren. Bepaalde dingen kan je gewoonweg niet verklaren, maar het resultaat kan je voelen. Als je twijfelt of alternatieve geneeswijzen werken, moet je het zeker eens proberen en zelf de weldaden ervaren. Je zal verstomd zijn van het resultaat!"

Kan je handreflexologie of massage ook bij jezelf doen? En hoe vaak doe je dit best?

"Handreflexologie kan je zowel bij jezelf toepassen als bij iemand anders doen. Het is natuurlijk altijd meer ontspannend om een handreflexologie of een massage te krijgen. Bij zelfmassage zal je doorgaans meer en dieper moeten masseren dan wanneer je zelf wordt gemasseerd doordat je minder kan ontspannen wanneer je jezelf masseert. Wanneer je zelf met een klacht zit of preventief wil werken, is het aangeraden om niet enkel gemasseerd te worden maar dit ook bij jezelf toe te passen. "

Waarom heb je besloten om deze cursus te doceren en waarom zouden mensen deze cursus moeten volgen?

"Reflexologie is één van mijn passies. Reflexologie is de weerspiegeling van het volledig lichaam in bv handen, voeten, oren, gelaat, … Je moet vooral veel voelen, maar ook je intuïtie durven volgen. Dit is iets wat weinig mensen durven doen. Ik wilde graag mensen aanleren hoe ze dit kunnen doen terwijl ze ook klachten kunnen verhelpen van zichzelf of van anderen. Handreflexologie is jammer genoeg nog niet zo gekend en wordt daardoor niet veel gebruikt. Het is iets wat je heel snel kan leren en waar je heel veel deugd van hebt."

Wat staat er allemaal in de cursus? Welke thema’s komen aan bod?

"In de cursus worden de verschillende lichaamsdelen overlopen die weerspiegeld zijn in de handen. Er wordt ook aangeleerd om met energie te werken en de weldaden ervan te ervaren. Gevoelige of zwakke plaatsen in het lichaam vinden op de handen en deze verhelpen dankzij massage, wordt op een praktische en ontspannen manier aangeleerd."

Voor wie is de cursus bedoeld?

"De cursus handreflexologie is voor iedereen bedoeld die lichamelijke of psychologische klachten van zichzelf of van anderen wil verminderen. "

 

Welke bewegingen doen mensen over het algemeen verkeerd??

"De meest voorkomende klachten zijn nek-, schouder- en rugklachten. Deze komen vaak voort uit een verkeerde houding aan de computer of veel te veel zware lasten te dragen. Belaste nieren of blaas komen ook heel veel voor. Dit komt doordat mensen doorgaans veel te weinig water drinken waardoor de nieren niet genoeg vloeistof krijgen om afvalstoffen te filteren. Daardoor kunnen deze mensen last krijgen van hoofdpijn, krampen en rugpijn. "

Kan het kwaad als je je vingers af en toe ‘kraakt’? Welk effect heeft dit dan op het lichaam?

"Hoewel het gekraak voor veel mensen onaangenaam klinkt, is de beweging relatief onschuldig. Zolang je zelf geen pijn ervaart, is er niets aan de hand en is ‘kraken’ niet schadelijk. In de gewrichtsholtes bevindt zich een kleine hoeveelheid vloeistof waarin gas is opgelost. Door vingers te plooien wordt die holte iets groter, waardoor er een onderdruk ontstaat. Die lage druk zorgt ervoor dat de opgeloste gassen vrijkomen. Het gas vormt kleine belletjes en wanneer die openbarsten, ontstaat het knak- geluid. Hoe vaker je de belletjes laat ploffen, hoe losser het gewricht wordt en hoe gemakkelijker het in de toekomst gaat. De vingers komen in de handreflexologie overeen met het hoofd. Wanneer je dus je vingers kraakt of beweegt zal je dus eigenlijk je hoofd en nek kraken en deze ook losmaken."

Kan handreflexologie ook stress verlichten? Of pijn?

"Handreflexologie is zeker aangewezen bij stress en allerlei pijnen. Door de reflexologiemassage neemt de aanmaak van cortisol en noradrenaline af, waardoor men zich rustiger en evenwichtiger voelt. De massage zorgt voor het toenemen van endorfine, een lichaamseigen pijnstiller die ook voor een geluksgevoel zorgt. Ook de aanmaak van serotonine neemt toe dankzij de massage. Dit is ook een ‘feel-good- stofje’ dat een positieve invloed heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, slaappatroon en de verwerking van pijnprikkels. De aanraking die je krijgt bij handreflexologie stimuleert de aanmaak van oxytocine dat voor een gevoel van geborgenheid en rust zorgt. Oxytocine heeft daarom ook de bijnaam ‘knuffelhormoon’. "

Kan je een leuke anekdote vertellen over de cursus?

"Het is wel al vaker gebeurd dat bij het oefenen tijdens de les een cursist in slaap gevallen is door een weldoende reflexologiemassage."

 


relatedBlogs

Oeps...I did it again

Schol! Op een zalige, gezonde zomer.

Knoopje?


relatedCourses


previousLabel

De strijd om het zwartste zwart

nextLabel

Dagmake-up in 6 eenvoudige stappen

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Reflexoloog Tenen Lezen

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Reflexoloog Tenen Lezen.

Voetreflexoloog Basis

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Voetreflexoloog (Gevorderden)

Volg de thuisstudie Voetreflexoloog (Gevorderden) en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

Voetreflexoloog Basis

Volg de cursus Voetreflexoloog Basis en studeer waar en wanneer je wil.

Voetreflexoloog therapeutisch

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

studyCategories


Schoonheidszorgen

Voetverzorging

blogTags


VoetreflexologieDocenteOpleiding

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0