Docent in de kijker: Christel Sonck

30/12/2019 Thomas Verlinden

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op een interactieve manier alle kennis en vaardigheden meekrijgen die ze nodig hebben voor hun verdere professionele leven. ‘Docent in de kijker’ is dit keer Christel Sonck. Ze heeft brede interesses, want naast de cursus Hondentrainer heeft ze nog diverse andere opleidingen op haar naam staan: Hondencoach, Dieren in de zorgsector en Puppytrainer. Daarnaast ontwikkelde zij ook de opleiding Medewerker Dierenasiel. Omwille van haar achtergrond in Economie doceert zij ook de cursussen Recht en Economie.

All rights reserved 2016
www.ChristianDelRosario.com

Christel, wat deed je eerder als beroep? Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

“Nadat ik mijn bachelordiploma Management Assistant had behaald, heb ik in het begin van mijn carrière vooral voor multinationals zoals IBM, Unilever en DHL gewerkt. Daarna ben ik naar het onderwijs overgestapt, zodat ik meer tijd had voor mijn twee zonen. Vier jaar geleden ben ik ook coach geworden. Enerzijds ben ik business coach: ik begeleid zaakvoerders in het beleid van hun bedrijf. Maar anderzijds ben ik ook hondencoach, waarbij ik mensen begeleid tijdens het trainen van hun hond.”

“Ik heb al altijd een passie voor honden gehad, maar die is nog groter geworden na het volgen van de opleiding hondentrimmer. Al snel ging mijn interesse ook uit naar hondengedrag. Ik volg ondertussen al 10 jaar opleidingen over deze thema’s, meestal bij buitenlandse experten. Ik geef nu zelf ook privé-hondentraining en hondengedragsadvies; ik heb de lichaamstaal van honden leren lezen en kan op basis daarvan hun gedrag voorspellen. Ik heb zelf ook 10 honden en fok een keer per jaar een nestje chocolade labradors.”

Hoe ervaar je het lesgeven aan onze school?

“Lesgeven aan het CVA is absoluut een positieve ervaring. Ik deel graag mijn kennis met gemotiveerde studenten, en de vragen die ik van hen krijg zijn boeiend. Ik geef graag les in het afstandsonderwijs omdat mijn studenten mensen zijn die een nieuwe uitdaging willen aangaan in hun leven, en de cursus is de eerste stap daar naartoe. Naast de kennis van de cursus is dat ook heel goed voor hun zelfvertrouwen.”

Waarin schuilt voor jou de meerwaarde wat afstandsonderwijs betreft?

“Afstandsonderwijs is volgens mij echt de toekomst voor volwassenen. Het traditionele avondonderwijs valt vaak moeilijk te combineren met werk, files en gezin. Dankzij het afstandsonderwijs kan je op eigen tempo leren en tegelijkertijd toch ondersteund worden door docenten.”

Hoe zou jij je eigen stijl van lesgeven omschrijven?

Wederzijds respect is een basiswaarde voor mij en dat merk je ook aan mijn manier van lesgeven. Daarnaast probeer ik alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen en ik geef veel voorbeelden uit het dagelijks leven. Indien nodig zal ik alles 5 keer op een andere manier uitleggen, tot de studenten het volledig begrepen hebben! Verder bereid ik de studenten tijdens de lessen stap voor stap voor op hun examen. Als ze vragen hebben, kunnen ze me ook steeds contacteren via mail of gsm.”

Wat zou je toekomstige studenten zeker willen meegeven?

“Doe je job met passie. Als de passie weg is, sta dan even stil bij je kwaliteiten. Wat zou je echt graag doen? Volg afstandsonderwijs om je kennis bij te schaven en solliciteer voor de juiste job. Het leven is te kort om 40 uur per week een job te doen die je niet graag doet. Het is toch spijtig dat je 93.600 uur van je leven weggooit voor een job die je niet boeit? Daarnaast is levenslang studeren ook belangrijk. Het geeft je kansen die je dan met beide handen moet grijpen.”

Wil jij graag een opleiding volgen bij Christel? Schrijf je dan meteen in en start vandaag nog met je opleiding!


relatedBlogs

Zit!

Docent in de kijker: Hilde Mortelmans

Docent in de kijker: Marianne VervoortpreviousLabel

Docent in de kijker: Liesbet Delcroix

nextLabel

Zelfzekerheid met 3 tips

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Toegepaste Economie BSO

Kies voor de cursus Toegepaste Economie BSO en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

Recht BSO

Schrijf je in voor de cursus Recht BSO en leer alles wat je wil weten!

Dieren in de zorgsector

In deze opleiding leer je alles over het gebruik en effect van dieren bij therapieën

Hondentrainer

Volg de opleiding Hondentraining en word een krak in je vak als Hondentrainer.

Hondencoach

Onderwijs jezelf in Hondenopvoeding en ga voor een stabiele job.

blogTags


Christel SonckDocent in de kijkerHondentrainerHondencoachTherapieën in de ZorgsectorPuppytrainerMedewerker DierenasielRechtEconomie

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0