Digitaal leren met de eCampus

18/09/2019 Thomas Verlinden

E-learning, digitaal leren, flipping the classroom, elektronische leeromgeving … ICT is tegenwoordig the way to go in elke school. Ook bij het Centrum voor Afstandsonderwijs zetten we volop in op digitaal leren met onze vernieuwde eCampus. Krijg jij al koudwatervrees bij het horen van de woorden “ICT” of “online”? Of twijfel je over het nut van digitaal leren? In deze blog zetten we de voordelen van e-learning en onze eCampus op een rijtje.
 
 

Wat zegt de wetenschap?

Verschillende studies tonen keer op keer aan dat digitaal onderwijs werkt. Het helpt om studenten te motiveren, én het staat ze toe om zelfstandig, op hun eigen tempo en niveau te werken. Daarnaast biedt digitaal leren ook tal van mogelijkheden om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Bovendien heeft elke student zijn eigen specifieke leerstijl, en dankzij de verschillende methodes en manieren van digitaal leren, speelt men makkelijk in op die verschillende leerstijlen. Kortom, e-learning, dat is onderwijs op maat.
 

Word je eigen leraar

Bij het Centrum voor Afstandsonderwijs vinden we het belangrijk dat studenten zelf hun studietraject in handen kunnen nemen. Onze eCampus speelt een belangrijke rol in de verwezenlijking van dat doel. Via de eCampus word je namelijk baas over je eigen leerproces. Zo test je jezelf makkelijk met de oefeningen, ideaal om ’s morgens op de trein of de bus nog wat te oefenen. Ben je iemand die erg visueel is ingesteld? Dan bekijk je één van de filmpjes die een bepaald onderwerp verder uitlichten. Zo studeer je niet alleen waar en wanneer je wil, maar ook op de manier die het beste bij je past.
 
 

Test jezelf

Ben je benieuwd of je een bepaald onderwerp helemaal onder de knie hebt? Op de eCampus vind je oefeningen waarmee je je kennis test. Bij heel wat van die oefeningen krijg je ook meteen feedback, zo weet je onmiddellijk waar je staat. Op sommige oefeningen zal je docent persoonlijke feedback geven, die krijg je dan binnen 48 uur doorgestuurd. Zo weet jij in een oogopslag welke thema’s je nog eens moet herbekijken. Onderzoek toont bovendien ook aan dat jezelf regelmatig testen helpt om de leerstof op langere termijn te verwerken. Dat ondervond ook Jules, hij volgde de cursus voedingsleer en zei achteraf: “De online oefeningen hebben mij enorm geholpen bij het verwerken van de leerstof. Dankzij die oefening kreeg ik echt het gevoel dat ik klaar was voor het examen.”
 

Wat als je geen whizzkid bent?

Ook daar hebben we aan gedacht! Elke dag opnieuw werken we aan de gebruiksvriendelijkheid van onze eCampus, zodat zelfs de grootste digitale leek er meteen mee aan de slag kan. Dankzij een overzichtelijk menu, vind je meteen wat je zoekt. In een wip stuur je berichten naar je docent, en ook het maken van de oefeningen is een fluitje van een cent. Zit je toch met een technisch probleem, of weet je toch niet goed waar te beginnen? Je mag altijd bellen, chatten of mailen met één van onze opleidingsconsulenten, zij helpen je met veel plezier verder!
 
Kortom, onze eCampus is er in de eerste plaats vooral om jou te helpen bij het studeren. Als je er nog geen gebruik van hebt gemaakt, is dit hét moment om in te loggen en op ontdekkingstocht uit te gaan. Inloggen kan op twee manieren: via je studentenprofiel of via deze link.
 
Wil je graag meer weten over de voordelen van digitaal leren en de nieuwste didactische trends? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze cursus Onderwijsassistent. Het proefhoofdstuk van de cursus download je hier.


relatedBlogs

5 goede redenen om afstandsonderwijs te volgen

Krijg geld om te leren!

Mindfulness op de schoolbanken


relatedCourses


previousLabel

Oud-studente schoonheidsspecialist richt eigen schoonheidspraktijk op!

nextLabel

Oud-student Pascal start eigen fotostudio ‘Xluzieff’

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Onderwijsassistent

Onderwijs jezelf in Onderwijshulp en ga voor een stabiele job.

blogTags


AfstandsonderwijsThuisstudieThuis lerenThuiscursusOp eigen tempo studerenEcampusDigitaal lerenE-learningDigitaal onderwijsICT in het onderwijsOnline leerplatformOnline studerenOnline leren

blogShare