De wereldgodsdiensten

06/07/2018 Thomas Verlinden

Godsdienst en de mens: het is een onlosmakelijke connectie die zijn oorsprong reeds eeuwen geleden vond. En net daarom is het zo fascinerend om religie in al zijn facetten te bekijken. Verder dan de traditionele kledij van de joden of de hoofddoek van de moslima geraken we vaak niet als we praten over godsdienst. Nochtans is er zo veel meer te vertellen dan dat en kunnen we er zo veel meer diepgang uit halen dan nu vaak het geval is.
 
Er zijn vijf wereldgodsdiensten en die vijf zijn bepaald door de impact van de godsdienst op de geschiedenis van de mensheid. Het heeft dus helemaal niet te maken met de grootte van de godsdienst. Tijdens deze cursus kom je meer te weten over de gebruiken van elke godsdienst, de spiritualiteit, de kern van het geloof en misschien zelf een beetje geschiedenis. Ook ga je ontdekken dat de godsdiensten niet zo verschillend zijn, maar dat er veel meer gelijkenissen zijn. Door deze cursus ga je voelen wat verdraagzaamheid is en ga je minder snel durven oordelen over andere mensen. Het oordelen ontstaat immers door het niet-weten.
 
De cursus Wereldgodsdiensten neemt je mee naar alle uithoeken van de wereld, en laat je kennismaken met de ideologie die eigen is aan elke regio. Zo ontmoet je onder andere de boeddhisten, die hun leven wijden aan een harmonieus bestaan. Ben je eerder geïnteresseerd in het hindoeïsme, die oprecht geloven in een leven zonder geweld? Ook dan zit je goed met deze opleiding.
 
Verder word je ook ingewijd in de gebruiken van de islam, die leven volgens het ‘Vijf Zuilen principe’. Of wat dacht je van het jodendom, die strikte principes hanteren om de sabbat te respecteren? Ook het christendom wordt uitgebreid belicht. Je leert er alles over de Orthodoxe stroming en de Rooms-katholieke kerk.
 
Deze cursus is handig voor iedereen die meer te weten wil komen over religie. Of dit nu bewoners zijn van een multiculturele wijk, of mensen die op vakantie vertrekken naar een land met een andere godsdienst: iedereen die geïnteresseerd is in religie, kan zijn hartje ophalen bij het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ook voor mensen die beroepshalve in contact komen met andere culturen, kan deze cursus nuttig zijn.
 
Kortom: wie geïnteresseerd is in religie, kan dus zijn hartje ophalen bij het Centrum voor Afstandsonderwijs. De opleiding Wereldgodsdiensten’ is er immers voor iedereen die open minded in het leven staat en die andere levensgewoonten en gebruiken als een positieve bijdrage voor een multiculturele maatschappij beschouwen. Schrijf je nu in of bekijk het gratis proefhoofdstuk.
 
Geïnteresseerd in andere godsdiensten of spiritualiteiten? Ontdek al onze opleidingen onder het thema spiritualiteit en therapie aan het centrum voor avond-en afstandsonderwijs.


relatedBlogs

Communitymanagement

Wat te doen met...

Docent in de kijker: Hilde MortelmanspreviousLabel

Trots op ons land

nextLabel

Kijken mag, aankomen niet

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Cultuurgeschiedenis

Schrijf je in voor de cursus Cultuurgeschiedenis en leer alles wat je wil weten!

Energetisch Therapeut

In de cursus energetisch therapeut kom je alles te weten over chakra’s, aura’s en reiki’s.

Islamitische Cultuur

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Islamitische Cultuur.

Wereldgodsdiensten

Als je nu start met de cursus Wereldgodsdiensten, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

Energetisch Therapeut

Geef je carrière een positieve wending en ga aan de slag als energetisch therapeut.

studyCategories


Spiritualiteit & Energetische Therapieën

Kunst & Cultuur

blogTags


WereldgodsdienstenLerenOnderwijsCursusOpleiding

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0