De heilige drievuldigheid van Adobe

02/07/2019 Thomas Verlinden

We worden omsingeld door visuele boodschappen. Wanneer je op de bus wacht, als je binnenstapt in de supermarkt en zelfs wanneer je op het toilet zit, word je onbewust gebombardeerd door visuele communicatie. Tekst en beeld worden op creatieve wijze omgezet in een duidelijke, veelzeggende boodschap. Heb jij er oog voor?

 
Adobe, een god onder de softwareproducenten
 

Er is één speler op de markt die toonaangevend is in grafische vormgeving: Adobe. Dit is de voornaamste producent van grafische softwareproducten. Grafische vormgevers zweren bij de programma’s van Adobe omdat ze speciaal ontwikkeld zijn voor professionals, die verbluffende ontwerpen willen creëren. De pakketten bieden ruimte voor creatieve vrijheid en zijn tegelijkertijd erg gebruiksvriendelijk, aangezien de 3 programma’s een gelijkaardige structuur hanteren.

De heilige drievuldigheid
 

De drie centrale programma’s binnen de Adobe-wereld zijn Photoshop, InDesign en Illustrator. Deze softwareproducten helpen je om jouw wildste ideeën leven in te blazen en verleggen, samen met jou als innovatieve master-mind, telkens weer de grenzen van creativiteit. Elk programma legt zijn eigen focus en biedt zijn eigen specialisatie. Gecombineerd leveren ze ijzersterk opgemaakte boodschappen af die hapklaar zijn voor de consument. Zet er zelf ook je tanden in!

 
Illustrator: scherpstellen op succes
 

In een wereld waarin afbeeldingen er goed moeten uitzien op de schermen van een smartphone én van een bioscoop, biedt een vector illustratie het juiste antwoord. Maatwerk dat er op elke grootte haarfijn uitziet, kun je bekomen in Illustrator. Als je graag krachtige visuele boodschappen maakt met oog voor detail, is dit jouw speeltuin. Deze software kent geen grenzen. Van logo’s tot ontwerpen voor auto’s en voor modehuizen, de vector biedt de flexibiliteit en de kwaliteit waar creatievelingen naar streven.

Photoshop: haal meer uit een beeld
 

Photoshop is veruit de bekendste telg van deze software-familie. Dankzij dit programma is de realiteit slechts een vage richtlijn, met Photoshop kun je namelijk door het bewerken van beelden je eigen universum creëren. Of je nu een bestaande afbeelding bewerkt of van nul af aan begint, Photoshop daagt je uit om het beste uit een beeld naar boven te halen. Met een muisklik kun je de wereld naar jouw hand zetten.

InDesign: lay-out met een payout
 

We hebben allemaal die ene persoon die ervoor zorgt dat we onze vriendengroep niet uit het oog verliezen, InDesign is de lijm die grafische elementen, kleur en tekst samenhoudt en laat stralen. Lay-out is een belangrijk gegeven als het om drukwerk gaat. Of je nu een strak geheel wilt, of een pagina die in het oog springt, InDesign helpt je om moeiteloos de stijl van jouw werk tot in de puntjes te stroomlijnen. Trek het oog naar jouw werk, dankzij kaders, tabellen, foto’s en tekst die moeiteloos met elkaar verweven zijn tot een eyecatcher van formaat.

Of het nu om publiciteit, kunstzinnigheid of rariteit gaat: deze programma’s bieden jou de flexibiliteit om jouw stoutste creatieve dromen waar te maken. Wil je graag zelf aan de slag als grafisch vormgever? Jouw toekomst ziet er rooskleurig uit, als je zelf de tools in handen hebt om aan de slag te gaan met Illustrator, Photoshop en InDesign!


relatedBlogs

Digital Nomad: De droom van Gen Z

De dag begint goed met Nutella

Photoshop: 3 essentiële tips voor beginnerspreviousLabel

De lekkerste ijskoffies

nextLabel

4 redenen om te starten met sportmarketing

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

relatedCourses


Grafisch Vormgever Allround

Behaal een waardevol diploma Grafisch Vormgever onder leiding van échte vakexperts.

Illustrator

Volg een praktijkgerichte opleiding Illustrator in jouw buurt.

InDesign

Een passie voor ontwerp en design? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Photoshop

Schrijf je in en volg een praktijkgerichte cursus in jouw buurt.

Grafisch Vormgever

In de opleiding grafisch vormgever maak je kennis met onmisbare grafische programma's.

studyCategories


Fotografie & Media

Computervaardigheden

Grafische Vormgeving

blogTags


IndesignIllustratorPhotoshopAdobeAdobe creative cloudGrafisch ontwerpGrafisch ontwerperGraphic designGrafische vormgevingGrafisch vormgever

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0