Curl Code: krullen om van te smullen!


Schoonheidszorgen @De Schoonheidsschool
Louise Verbeeck | 2018-07-02

Sta jij soms uren in die badkamer en weet je niet wat je met je haar moet aanvangen? Heb je het gevoel dat je haar nooit goed zit en droom je van het haar van beroemdheden? Wanneer je op al deze vragen luidkeels 'ja' hebt geantwoord, lees je best even deze tips om elegante krullen te verkrijgen.
 
1. In de douche
 
Zuiver je haar met een speciale shampoo om alle producten en vuil eruit te wassen. Zo geef je je kapsel een frisse start! Spoel goed uit om te voorkomen dat je haren futloos zijn en verzwaren door het restproduct. Voed het tenslotte met conditioner en spoel het weer goed uit.
 
2. Je vingers als kam
 
Nat haar is brozer en breekbaar. Ga daardoor even met je vingers door je haar alsof je kamt. Zo gaat je natuurlijke volume niet uit je haar.
 
3. 'Preppen' is key
 
Zeker een must als je jouw styling wel tot drie dagen wilt verlengen! 
Je zorgt er eerst voor dat je haar handdoekdroog is. Met een knijpbeweging verspreid je haarmousse doorheen je haar. De knijpbeweging gaat ervoor zorgen dat er nergens restjes gaan blijven zitten. Droog dan je haar met een haardroger en style ze naar wens. Je haar doet nu exact wat jij wilt en het resultaat zal langer blijven zitten.
 
4. Natuurlijke krullen? Vermijd een haardroger!
 
Heb je van nature prachtige krullen? Vergeet dan de vorige stap en gebruik geen haardroger, maar een microvezel handdoek. Hierdoor zullen je haren de natuurlijke vorm behouden en worden ze niet door de hitte van de haardroger stijl getrokken.
Heb je best veel haast en kan je niet met nat haar de straat op? Droog je haar dan met behulp van een diffuseropzetstuk op de koudste of laagste hittestand. Dit zal voor een volume-boost zorgen. Werk tenslotte af met een stylingproduct speciaal voor krullend haar. 
 
5. Krullen zijn cool!
 
Om je haren te stylen heb je hitte nodig, maar om het gestylede te behouden moet je het laten afkoelen. Om pluizige lokken te vermijden krul je daarom nooit of never in een vochtige badkamer na het douchen. 
Een kleine tip tijdens de warme zomermaanden: gebruik een hitte-beschermende spray om beschadiging tegen te gaan.
 
6. Haarlak duo-power to the rescue 
 
Haarlak is de beste vriend om je coupe heel te houden. Meestal gebruiken we haarlak nadat we ons haar in model hebben gebracht, maar het is ook bruikbaar alvorens je begint te krullen. Zo geef je jouw krul meer steun om voor te vormen. 
Let op: enkel 'kammen' met de vingers!
 
7. Dag twee = droogshampoo
 
Droogshampoo is de beste oplossing om je haren te wassen zonder water te gebruiken! Het creëert echter ook wat volume. Spray het lichtjes aan de wortelbasis van je haar en laat het 1 à 2 minuten intrekken. Verdeel het vervolgens met een borstel of handdoek over je haar en maak het opnieuw een beetje warrig met je vingertoppen. Ziezo, net zo'n mooie coupe als gisteren. 
 
 
Wil jij ook expert worden in Hairstyling of ga je graag als Haarstylist aan de slag? Kies dan voor een professionele opleiding aan de Schoonheidsschool! Tijdens de praktijkgerichte lessen leer je met de nieuwste technieken prachtige kapsels realiseren. Zo weet je als geen ander het knapste resultaat te behalen bij het stylen, brushen, opsteken, vlechten,..