Cheese

30/07/2018 Thomas Verlinden

Dat kaas iets is voor onze buurlanden, dat wisten we al langer. Toch heeft België een paar kazen op zijn menu staan. Wij leggen er hier 11 bloot:
 
Wynendale
Bereid met verse koemelk verkrijg je een zachte kaas met een pittig smaakje.
 
Damse brie
Deze kaas is zacht en romig. Het heeft een witte schimmelkorst en is onmisbaar op je kaasplank.
 
Brugge Blomme
Weeral een zachte Belgische kaas. In combinatie met rode wijn is het verrukkelijk.
 
Père Joseph
Nog één van de weinige abdijkazen. Het valt op met een donkerbruine korst, die voor een pittig aroma zorgt.
 
Moerenaar kruidenkaas
Hmmm...kruidenkaas. En zeker Moerenaar kruidenkaars met zijn mengeling van brandnetel, look, ui en peterselie.
 
Pas de bleu
Schimmel met deze schimmelkaas. Lekker straf en heerlijk in combinatie met een zoete witte wijn of een sherry.
 
Grevenbroecker
Art. Er zit precies een blauw marmermotiefje in deze kaas. Het is ook een schimmelkaas uit Limburg.
 
Passendale
Liefhebber van gatenkaas? Dan is Passendale zeker eentje voor jou! Hij lijkt een beetje op een boerenbrood en is heel zacht van smaak!
 
Oud Brugge
Deze harde, gerijpte kaas is werkelijk zalig bij de aperitief. Ching-ching!
 
Vieux Chimay
Een trappistenkaas. Deze kaas heeft een oranjekleurige korst. Het smelt een beetje op je tong en brengt een vleugje hazelnoot naar voren.
 
Flandrien Frand Cru
Deze kaas is 18 maanden gerijpt en heeft een krachtige nasmaak. Kies voor wat extra power erbij met een trappist!
 
 
Houd jij van kaas en wil je er graag alles over weten? Ontdek onze opleiding kaasmeester en be lekker cheesyyy.


relatedBlogs

De regeling rond de KMO-portefeuille verandert. Wat betekent dat voor jou?

Smile

Zit!



previousLabel

Kruidenboeketten

nextLabel

Burn-out

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Biersommelier

Volg de opleiding Biersommelier en word een krak in je vak als Zytholoog.

Sommelier

Volg de opleiding Sommelier en word een krak in je vak als Sommelier.

Theesommelier

Volg de opleiding Theesommelier en word een krak in je vak als Theesommelier.

Biersommelier

Schrijf je in voor de cursus Biersommelier en word veelzijdig Zytholoog.

Kaasmeester

Volg de opleiding Kaasmeester en word een krak in je vak als Kaaskenner.

studyCategories


Evenementen & Organisatie

Verkooptechnieken

Horeca & Hospitality

Gezonde Voeding

blogTags


KaasmeesterKazen kennenLerenOpleidingCursusSchool

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0