blog-post

Bibberende sollicitatie? Vanaf nu niet meer!

Yes! Je mag op gesprek voor jouw droomjob! Maar wat trek je aan en voor welke make-up kies je? Ben jij net afgestudeerd of op zoek naar een nieuwe job? De Schoonheidsschool wil het je graag iets makkelijker maken en daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor wanneer jij gaat solliciteren. Een eerste indruk wordt namelijk in 2,2 seconden gemaakt. Make it count!

Kleding

What to wear? En vooral what not to wear? Jouw kledingkeuze hangt natuurlijk af van de soort job. Het belangrijkste is dat jij er verzorgt uitziet. Ga voor een zakelijke stijl. Kies een pantalon of kokerrok met een schone nette top of een kleedje. Laat je jeans en top met spaghettibandjes thuis. Ook de pasvorm van je kleding is belangrijk. Kleding moet goed zitten en perfect bij jouw lichaam passen. Trek wel iets aan waar jij je fijn en zeker bij voelt. Als jij lekker in je vel zit, straal je deze zelfzekerheid ook uit. Dit zal jouw toekomstig werkgever niet ontgaan!

Door de juiste accessoires aan jouw outfit toe te voegen laat jij je persoonlijkheid naar voren komen. Als je met jouw outfit meer voor safe gaat met bijvoorbeeld een simpel kleedje, kies dan voor een mooie handtas of paar schoenen. Overdrijf niet en houd het classy en smart. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een tas meeneemt die groot genoeg is om schrijfgerei en een fatsoenlijk notablok in mee te nemen. Schoenen moeten er proper en netjes uitzien. Laat je naaldhakken thuis: deze zijn te sexy. Kies voor een schoen met een klein hakje. Vergeet bij mooi weer niet je zonnebril in je tas te stoppen en die niet op je hoofd te laten zitten. Anders lijk je zo ongeïnteresseerd en dat is natuurlijk niet de look waar jij voor gaat!

Less is more! Ga voor een neutrale look. Breng foundation, concealer en poeder aan zoals je dat normaal doet. Het is niet nodig om extra te gebruiken. Gebruik mascara en breng een dun lijntje eyeliner aan. Gebruik als oogschaduw bruine en crèmetinten. Door duo tinten te gebruiken kun je een subtiel accent leggen op je ogen. Wat betreft de lippen: ga voor lipstick en niet voor een gloss. Kies een neutrale kleur die mooi in evenwicht is met de rest van de make-up. Een klein beetje blush kan voor iedereen wonderen doen om er gezonder uit te zien.

Kapsel

Ook hier is het belangrijk dat jouw haar er verzorgd en clean uitziet. Door je haar de avond vóór je sollicitatie te wassen, bespaar je tijd op de grote dag zelf. Als je lang haar hebt, kun je ervoor kiezen om het op te steken. Een mooie knot of staart is dan een goede optie. Dit voorkomt ook dat jij door de zenuwen aan je haar gaat friemelen. Voor de interviewer is het essentieel dat jouw ogen goed zichtbaar zijn. Zorg dat er geen haar voor of in je ogen hangt. Zorg er gewoon voor dat jij een kapsel creëert dat bij je past, maar ook netjes oogt.

Naast je uiterlijk moet je natuurlijk ook tijd besteden aan een goede voorbereiding. Lees de vacature grondig door, doe onderzoek naar het bedrijf en bereid vragen voor. Ga op tijd slapen en weet hoe laat je waar moet zijn. Een laatste goede raad: You’re never fully dressed without a smile!

Vind jij uitstraling ook zo belangrijk? Wil je graag leren hoe je mensen een goed imago helpt te vormen? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Imagoconsulent!

 

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS