blog-post

Beleggen? Met deze tips verklein je het risico

Door de lage rente op spaarrekeningen gaan veel mensen op zoek naar alternatieven. Er zijn verschillende manieren om geld te laten renderen. Investeren in vastgoed is een populaire methode, maar ook beleggen wint aan belang. Toch is de stap voor veel mensen groot, vaak uit schrik voor de risico’s. Met deze tips kan je starten met jouw spaargeld op een berekende manier te beleggen.

 


Spreiden
Spreid je beleggingen doorheen de tijd. Zo kan je de beursschommelingen beter opvangen. Door op verschillende momenten kleine beleggingen te doen in plaats van op één moment een grote, verhoog je de kans op een goed rendement. Als je wacht op een gunstige koers om in één keer te beleggen, is de kans groot dat het lang duurt eer je tot beleggen overgaat.


Beleggingsfonds
Weinig tijd en/of kennis van beleggen? Een fonds is een mooi alternatief. Zo’n fonds wordt beheerd door een expert die op zoek gaat naar een goed evenwicht. Er is een verschil tussen een actief en een passief fonds. Een actief fonds probeert de markt voor te zijn en heeft mogelijk een hoger rendement, maar houdt dus ook een hoger risico in. Een passief fonds volgt de marktwerking met een iets lager rendement als gevolg. Wil je toch liever zelf beleggen? Bereid je voor met de cursus Beleggen (basis).


Lange termijn
Soms is het moeilijk in te schatten wanneer je best uit een beleggingsfonds stapt. Als je ervoor kiest om op langere termijn te beleggen, bijvoorbeeld over een periode van 10 jaar, is dat minder een zorg. De beheerder van het fonds optimaliseert dan jouw belegging.


Kosten!
Ook aan beleggen zijn natuurlijk kosten verbonden. Hou deze goed in het oog! Ben je een regelmatige belegger? Vergelijk dan de kosten bij verschillende banken.

Zin om jouw spaargeld te laten renderen? Wil je op een eenvoudige, duidelijke manier leren beleggen? Deze en nog veel meer tips leer je in de cursus Beleggen (basis)!

 

Delen

Auteur

Thomas Verlinden | 2018-08-24

Blog Tags


Verwante Cursussen

Beleggen (Basis), Excel, Beleggen (Basis)

Studierichtingen

Economie & Financiën
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS