blog-post

Beat the heat

Fruitpops

Versnijd je favoriete fruit in fijne schijfjes en stop die in ijslollyvormpjes. Overgiet met vers fruitsap, natuuryoghurt of kokosnootwater. Voeg eventueel houten stokjes toe en plaats je ijsjes in de diepvriezer. Enkele uurtjes later kan je genieten van een gezonde en verkoelende snack. Eenvoudiger kan bijna niet!

Granité van vers fruit

Neem fruit dat je makkelijk kan pureren met een vork zonder dat je er de blender bij moet halen. Kiwi’s, watermeloen of aardbeien zijn hier heel geschikt voor.
Reinig de vruchten en ontdoe ze van hun schil of kroontje. Snijd ze in stukken en verspreid ze in een grote, platte schaal.
Plet het fruit met een vork. Voeg een klein beetje water toe en eventueel wat suiker voor een zoetere toets.
Meng alles in de schaal en duw mooi aan. Plaats dit nu in de diepvriezer.
Ga nu ieder half uur je fruit omroeren met een vork. Je zal zien dat er zich kristallen beginnen te vormen. Afhankelijk van je hoeveelheid kan dit 2 à 3 uren in beslag nemen. Als je niet tijdig omroert, verkrijg je gewoon een solide massa en dat is niet de bedoeling.
Serveer je granité als dessertje na een zomerse barbecue. Je gasten zullen zeker een licht en fris afsluitertje kunnen smaken.

Fruitwater

Tijdens de tropische zomermaanden is het belangrijk om je lichaam te hydrateren. Na een tijdje kan je dat saaie water misschien wel moe raken. Wist je dat er eenvoudige trucjes zijn om je van je glaasje een smaakbom te maken? Dan hebben we het uiteraard niet over suikerrijke siropen. Wij maken heerlijke infusies met fris fruit en zachte thee. Ze zijn ideaal om terug op je pootjes te vallen na een zwaar festival.
 
Neem een grote waterkan en vul die met citroen- en komkommerschijfjes en muntblaadjes. Laat dit een nachtje trekken en geniet de volgende dag van een verfrissende dorstlesser. Het leuke is dat je eindeloos kan variëren: probeer ook watermeloen met basilicum of aardbei, limoen en munt om je dorst te lessen.
 
Ben je ook geboeid door al het lekkers dat de natuur ons schenkt? Wil je graag aan de slag met gezonde voeding? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Natuurvoeding
Of ben je geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft? Ontdek al onze opleidingen onder het thema gezonde voeding en word de voedingsexpert!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS