blog-post

Baby, you got it

Wist je dat de lengte van onze wimpers genetisch bepaald is? Je kan er dus eigenlijk niets aan doen als ze kort zijn. In vele culturen zijn lange wimpers een teken van schoonheid. Veel vrouwen zetten ze dan ook extra in de verf of proberen de wimpers kunstmatig langer te krijgen.

Wimperkrultang

Deze krultang is de snelste en makkelijkste manier om je wimpers voller en dikker te doen lijken. Voor degenen onder ons die geboren zijn met recht wimpers, is een goede krultang onmisbaar. Het lift onmiddellijk de ogen en doet ze groter lijken. Er bestaan tangen die warm gebruikt worden, andere worden koud gebruikt. Probeer er eentje te vinden die je wimpers mooi krult en niet plooit. Let er ook op dat je huid er niet tussen komt te zitten.

Begin aan de basis van je wimpers en probeer ze allemaal in één keer mee te krijgen. Wees voorzichtig met de huid van je ooglid. Houd de tang drie seconden in positie, niet langer. Anders loop je het risico de wimpers te plooien. Ga nu naar het midden en doe hetzelfde. Daarna sluit je af met de tip van je wimpers en zo krijg je een natuurlijke krul. Gebruik een goede mascara om alles af te werken.

Valse wimpers

Er bestaan verschillende soorten valse wimpers. Ongetwijfeld heb je al wimperstrips in de winkelrekken gezien. Deze strip is zo lang als je ooglid en je hebt er dus in totaal twee nodig. Daarnaast heb je ook wimpertrosjes die een aantal valse wimperharen bundelen. Per ooglid heb je er een paar nodig om een mooi vol effect te creëren. Ten slotte kan je ook individuele valse wimperharen op de natuurlijke wimpers aanbrengen.

Hoe breng je een wimperstrip aan?

Breng eerst een eyeliner en mascara aan voor een natuurlijk effect. De eyeliner zorgt ervoor dat je de lijm niet ziet. Pas nu de lengte van de strip aan zodat die gelijk is aan die van het oog. Leg de valse wimpers op je ooglid en knip daarna het gedeelte dat te lang is eraf met de schaar. Breng nu lijm aan over de volledige lengte van de wimperrand. Kleef de wimper nu zo dicht mogelijk tegen deze rand. Begin bij de binnenooghoek en werk naar de buitenkant toe. Zorg ervoor dat de uiteinden zeker goed vastzitten, want anders zal de wimper snel lossen.

Bij De Schoonheidsschool kan je een dagopleiding wimper- en wenkbrauwbehandeling volgen waarin je alles leert over valse wimpers aanbrengen (strips en trosjes), wimpers en wenkbrauwen verven en opmaken. Bovendien leer je ook correct wenkbrauwen epileren voor een stralende blik!

 

Ontdek al onze wimper-en wenkbrauwbehandelingen aan De Schoonheidsschool en word een echte expert!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS