De docente van onze bakkersopleiding gaf ons een geheim receptje mee: appeltaart zonder toegevoegde suikers. Gezond én om van te smullen.
Appelcake zonder toegevoegde suikers
8 PERSONEN · 35 min. + 1 uur in de oven
Ingrediënten
125 g tagatesse (poeder)
1 citroen
2 appels
200 g roomboter
4 eieren
200 g zelfrijzende bloem
1 kl bakpoeder
fleur de sel
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 150°C. Breng 50 ml water aan de kook met 25 g tagatesse en laat het inkoken tot een lichtgele siroop. Laat afkoelen.
2 Pers de citroen, doe 2 eetlepels van het sap bij de siroop. Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij elk partje enkele keren in, zodat je een waaiertje krijgt dat onderaan nog aan elkaar hangt. Leg in de citroensiroop en schep om.
3 Roer de boter romig. Voeg er de rest van de tagatesse aan toe en klop tot een luchtig mengsel. Klop vervolgens de eieren er een voor een door. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout boven de kom en roer door het beslag.
4 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, beboter en bebloem de randen. Stort het beslag in de vorm, leg er de appelpartjes in met de ingesneden kant naar boven. Overgiet met siroop, maar houd nog wat siroop over. Bak de cake in ongeveer één uur gaar en laat afkoelen op een rooster. Als de cake te snel bruin wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.
5 Verwarm de rest van de tagatessesiroop met wat fleur de sel en bestrijk er de afgekoelde cake mee.
Heb jij een passie voor bakken of droom je ervan om je eigen bakkerij te starten? Dan is onze thuisstudie Bakker zeker iets voor jou!
blogShare