Alumni Sekscounselor: Mieke Schrijvers

14/10/2021 Thomas Verlinden

Mieke heeft sinds mei 2021 een tiny house - of “Wielenhuisje” - in Zutendaal, vlak bij Genk. Daar ontvangt ze koppels en individuen om hen te helpen me-time en we-time te beleven, omringd door de natuur.

Sinds ze de cursus Sekscounselor volgde, helpt Mieke koppels met veel plezier te werken aan hun intimiteitsbeleving. “Ik wilde koppels graag begeleiden bij de uitdagingen die ze ondervinden in hun relatie. Bij vorige opleidingen kreeg ik al een basis mee rond seksuele hulpverlening, maar ik wilde me nog meer verdiepen in seksualiteit en intimiteit om koppels ook op dit vlak professioneel bij te staan.”

Dat ze een gemotiveerde studente was, is duidelijk. “Ik vond de opleiding zo boeiend dat ik alle films bekeek en boeken las die de docente me aanraadde tijdens de lessen. Ze bracht haar eigen ervaring tijdens de lessen vlot in. Dankzij de praktijkgerichte oefeningen gingen we eigenlijk al tijdens de eerste les aan de slag als Sekscounselor in spe.”

Mieke koos ervoor de opleiding te volgen via Virtual Classes. “Voor mij kwam het heel goed uit dat de opleiding ook als Virtual Classes beschikbaar was. Zo genoot ik eigenlijk van the best of both worlds: ik kreeg les van een topdocent samen met supertoffe klasgenoten én ik kreeg de kans om in eigen tempo de interessante lesinhoud te verwerken! De cursusinhoud is echter redelijk omvangrijk, dus als je te laat begint met studeren, is het wel veel in één keer. Maar de docente, de medestudenten, de interessante inhoud, oefeningen rond zelfreflectie en de opdrachten motiveerden me om op tijd taken in te leveren en klaar te zijn voor het examen.”

Momenteel heeft Mieke een eigen praktijk én runt ze een uniek vakantiehuisje waar je in een rustige omgeving tijd maakt om aan jezelf en je relatie te werken. Haar werkmethode bestaat uit drie luiken: “Me-time”, om individueel tot rust te komen, “We-time”, om samen te genieten van een ontspannende vakantie, en “Talk-time”, waar koppels kunnen genieten van tijd voor zichzelf en elkaar tijdens een intense relatievakantie. Mieke zit boordevol energie om in de toekomst zo veel mogelijk individuen en partners te begeleiden op hun pad naar een tevreden leven. “De koppels die uitdagingen ondervinden op vlak van seksualiteit, worden vanaf nu op een professionele manier door mij geholpen. Dat geeft me de kracht en heel veel voldoening om mijn doel te verwezenlijken.”

Voor toekomstige studenten heeft Mieke een duidelijke boodschap: “Deze cursus Sekscounselor is heel uitgebreid en geeft een goede basis om verschillende doelgroepen te begeleiden op vlak van seksualiteit. Ik plukte er zelfs de vruchten van in mijn eigen relatie, dus ik beveel het iedereen aan!”

Ben je geïntrigeerd door het verhaal van Mieke? Neem dan zeker een kijkje op haar website of mail naar info@meandwe.be. Wij bieden ook aansluitende opleidingen aan, zoals Relatiecoach, Single Coach of Life Coach.


relatedBlogs

Een online business starten: wat je moet weten

Word net zoals Gemma een betere illustrator met Adobe Illustrator

Hoe Anja na haar studies zelf docent werdpreviousLabel

Alumni Starterslab: Naomi Segers

nextLabel

Bakken is gezond! En wel om deze redenen

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

relatedCourses


Life Coach Basis

Volg de opleiding Life Coach Basis en word een krak in je vak als Life Coach.

Life Coach Gevorderden

Volg de opleiding Life Coach Gevorderden en word een krak in je vak als Life Coach.

Mindfulness Coach

Ervaren docenten dompelen je onder in de ontspannende wereld van mindfullness.

Relatiecoach

Volg de opleiding Relatiecoach en word een krak in je vak als Relatietherapeut.

Gezondheidscoach Allround

Ga voor de studie Gezondheid en lanceer je carrière als Gezondheidscoach.

blogTags


SekscounselorAlumniAfgestudeerdZelfstandigeMiekeSchrijversWielenhuisjeCentrum voor avondonderwijsCentrum voor afstandsonderwijsCvavCvaf

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-