blog-post

Begin goed op tijd aan je summer body!

De eerste lentezon heeft zijn warmte op ons afgevuurd en dat doet ons al verlangen naar de zomer met al zijn stranden en cocktails. De zomer is toch nog veraf, maar aan je summer body kan je nu al beginnen werken! Deze 5 toptips helpen je je zomerdoelen te bereiken.

Beter eten

De vuistregel om vet te verbranden is simpel: je moet enkel meer energie te verbruiken dan je binnenkrijgt. Dat je daarvoor minder mag eten is wat kort door de bocht, want het gaat vooral om wat je eet. Vervang je je ongezonde snacks voor gezonde alternatieven? Dan mag je misschien zelfs meer eten dan voordien!

Meer bewegen

Een andere manier om de vuistregel van hierboven toe te passen, is door gewoonweg meer te bewegen. Hoe meer calorieën je verbrandt, hoe meer je er kan binnenwerken. Denk hierbij vooral aan cardio zoals lopen, fietsen, roeien of zelfs touwtjespringen. De beste methode is natuurlijk om zowel beter te eten als meer te bewegen.

Goed slapen

Van te weinig slaap word je dikker. Dat is een mooie samenvatting van het volgende. Wanneer we te weinig slapen, heeft dat een impact op de aanmaak van twee belangrijke hormonen: ghreline en leptine. De verhoogde ghreline zorgt voor een versterkt hongergevoel, terwijl de verlaagde leptine dan weer veroorzaakt dat onze honger niet snel gestild raakt. Bovendien word je ook sneller moe tijdens je work-outs als je niet genoeg slaapt. Niet te laat opblijven, dus!

Geef jezelf tijd

Als je jezelf twee weken de tijd geeft om een sixpack tevoorschijn te toveren, heb je een probleem. Dan moet je al agressief gaan vasten of je lichaam op een andere manier onder een ongezonde druk zetten. Geef jezelf de tijd om rustig op te bouwen en kies voor een regime dat je makkelijker een lange tijd kan volhouden.

Nooit meer stoppen

Je kan elk jaar opnieuw vanaf nul beginnen, maar dat kan je ook makkelijk vermijden. Als je je goeie gewoonten ook na de zomer volhoudt, heb je het jaar erop geen enkele moeite meer op een sixpack tevoorschijn te toveren. Er is helemaal niets mis met een winterse sixpack, ook al kan je hem dan minder vaak aan de wereld laten zien.

Word zelf personal coach!

Wil je nog meer leren over jezelf of anderen naar nieuwe sportieve hoogtes te brengen? Kijk dan hieronder naar onze talrijke sportopleidingen en school je om tot een echte personal coach of sportcoach!

Delen

Auteur

Sybren Lacroix | 2019-02-18

Blog Tags


Verwante Cursussen

Personal Coach, Fitnessinstructeur, Personal Coach, Sportcoach

Studierichtingen

Sport
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS