blog-post

Airco

Tijdens deze hitte gaan we bijna van ons stokje. Alle geluk dat onze technologie zo goed is vooruitgegaan dat we het niet moeten volhouden met een open raampje in de auto. De airconditioning is dé uitvinding! En dat vinden onze studenten ook! Ik interviewde een tiental studenten van de opleiding autohandelaar en zij vertelden me een paar meest gemaakte fouten en de mogelijke oplossingen.
 
1. Bij het instappen de airco op het hardst zetten
 
Zet eerst de ruiten open voor je de airco aanzet. De temperatuur zakt dan even natuurlijk en zo moet je de airco niet onnodig hard laten draaien.
 
2. De lucht-recicurlatie ingeschakeld houden
 
In het begin kan je dat inderdaad beter aanzetten om zo het interieur sneller te laten afkoelen. Daarna zet je beter het systeem op 'toevoer van buitenlucht', zo wordt de luchtstroom gelijkmatig verdeeld.
 
3. De Airco 's ochtends niet aanzetten
 
Doe dat maar wel. Het kan wat frisser zijn in de ochtend, maar als je het aanzet, ga je in de middag geen last krijgen van aangeslagen ramen.
 
4. De uitstroomopening verkeerd richten
 
Zet de openingen naar boven en niet naar het gezicht, zo verkrijg je een gelijkmatige verdeling.
 
5. Geen onderhoud
 
Ook is het beter om de filters om de 15.000 tot 20.000 km te verwisselen. Na een paar jaar moet je ook de koelvloeistof eens verversen of bijvullen. Geen onderhoud gaat voor schimmels zorgen, lekker stinken dan!
 
Vol trots spraken ze nog over de bekendste merken en de prijzen van de auto's en smeerden me bijna een auto aan! Goed zo jongens!
 
Ben jij ook een liefhebber van auto's en zou jij graag je professionele kennis willen doorgeven aan klanten? Ontdek onze opleiding autohandelaar en andere verkooptechnieken!
<

Vorige blog

Sprookjes bestaan echt
>

Volgende blog

Diploma Secundair?
Share This Article If You Liked It :)