blog-post

8 tips voor stralend witte tanden

Lijken jouw tanden wat gelig door de koffie of het roken en wil je daar echt vanaf? Wil jij ook een betoverende tandpasta-glimlach die indruk nalaat? Ontdek dan hier de tips die écht werken!
 
1. Poederwit
Bakpoeder is een natuurlijke witmaker en zit al in heel wat tandpasta's. Maar je kan er ook zo je tanden mee poetsen voor een extra witte boost. Meng hiervoor een halve theelepel bakpoeder met enkele druppels water en poetsen maar!
 
2. Aardbeien à volonté
Aardbeien bevatten appelzuur dat je tanden op een natuurlijke wijze witter maakt. Poets echter niet met aardbeien dat kan schade brengen aan het glazuur.
 
3. Zoute l/tanden
Zout maakt je tanden witter en gezond! Het is een natuurlijk antibacterieel middel. Een oplossing van zout met warm water is dus een perfecte DIY mondspoeling!
 
4. White meat
'Wit' voedsel zorgt ervoor dat je tanden ook witter worden... Kip, rijst en witte vis zijn daarom gezonde én doeltreffende voedselbronnen.
 
5. Wijn & water
Een glas rode wijn kan vlekken veroorzaken op je tanden. Spoel daarom na je wijntje je mond met water om verkleuring van je tanden te voorkomen.
 
6. Go elektro
Elektrische tandenborstels verwijderen tot 70% meer tandplak dan manuele tandenborstels. Het spreekt dan ook voor zich dat je tanden hier witter door zullen worden.
 
7. Say cheese!
Calcium is niet alleen goed voor de botten, maar ook voor de tandjes! Kaas en melk maken je tanden niet alleen sterker, maar ook witter.
 
8. Oil pulling
Een andere methode om tandplak te verwijderen en je email tegen verkleuring te beschermen, is oil pulling, of je mond spoelen met olie. Je kan eender welke olie voor culinair gebruik nemen, maar kokosolie smaakt het beste. Naast een blekend effect, werkt kokosolie bovendien ook desinfecterend en kan het dus ontstekingen tegengaan. Een absolute allrounder!
 
 
Wil je er mee voor zorgen dat mensen een gezonder en sterker gebit hebben? Word tandartsassistent via thuisstudie aan onze school! Ontdek ook al onze andere verzorgingsopleidingen!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS